Mitme hooaja jagu talvist materjali ja sama paljude suvede kogus mõttetööd toob külma valguse kumas vaataja ette kvaliteetse sõiduosa, millele lisaks leiab filmist silmapaitavaid looduskaadreid ja võibolla lumefilmide jaoks vähe ebatraditsioonilise aga ülejäänud materjaliga mõnusasti põimitud väikse loo.

Lugu räägib kahest lihtsasse perre sündinud kaagist ja nende õnnestumistest ja ebaõnnestumistest teekonnal läbi ümbritseva kapitalistliku maailma, eesmärgiga jõuda õnnelikult ja vabalt sihtpunktini. Igapäevalugu on krutitud paika, loomaks paraleele lumemaailmas toimuvaga. See on hea võimalus ka alavõõramatel inimestel pilk sellesse vähe teistmoodi teemasse heita.

Film oma ala parimatelt, seda nii montaaži ja filmimise poole pealt, mille eestvedajaks Eesti lumefilmide "Vanaisa" Roman Neimann. Lisaks astub üles filmis ka maailma paremikku kuuluv suusatalent Kelly Sildaru koos oma vennaga. Lisaks leiab sõitjate nimekirjast sellised nimekad mehed nagu: Siim Aunison, Mario Visnap, Ferdinand Winter, Joel Pärle, Kristian Eding, Ott Kärson, Karl Pääru, Sebastian Fischer, Christoph Lindinger, Deyvid Oprja ja teised.

Vaata treilerit ja hakka kinopileti jaoks raha koguma, sest külmavärinad on garanteeritud ka +24 kraadise õhutemperatuuriga toas, lubavad filmitegijad.