Kriipivalt aus lugu on esimene taoline dokkfilm, mis räägib tavalistest ukraina inimestest peadpööritavate sündmuste keerises. Kunagi ühtne ja kokkuhoidev suur perekond Ukraina eri regioonidest on traagiliselt jäänud vastasleeridesse. Vitali Manski on filminud ühe aasta jooksul oma suguvõsa liikmeid läänemeelses Kiievis, Odessas ja Lvivis; sõjast haaratud Donbassi regioonis ning toona äsja annekteeritud Krimmis.

Ühe pere pilt on hämmastavalt vastandlik, eriti kui näeme konflikti Donbassi ja Krimmi pereliikmetega, kes usuvad, et Vladimir Putin tegi Ukrainale suure teene.

Film hakkab linastuma kinodes Sõprus, Artis, Kosmos ja Cinamon ning kõikides Apollo (Tallinn, Tartu ja Narva) kinodes.

Üle 30 erilaadse filmi autor ja 2015. aasta PÖFFi peaauhinna võitja Vitali Manski on eelmisel aastal linastunud skandaalse dokkfilmi “Päikese all” režissöör. Film jutustas loo Põhja-Korea tegelikkusest ning sattus Venemaa ja Põhja-Korea võimude teravasse kriitikatulle.

“Suguvõsa” on teoks saanud tänu Eesti, Läti, Saksamaa ja Ukraina koostööle ning on juba tänaseks osalenud enam kui kümnel rahvusvahelisel festivalil. Filmi eestipoolne produtsent on Marianna Kaat. Filmi toetasid muuhulgas ka Eesti Filmi Instituut ja Kultuurkapital.