Oma tundeid ei hoidnud ka vaka all filmispetsialist Tiina Lokk, kelle sõnul oli "Puhastuses" mustvalge ja lihtsustatud teemakäsitlus ilma hallide toonideta. "Peakangelane ei saa olla ainult negatiivne ja vastik. Mulle ei meeldinud peaaegu üldse," on filmikriitiku Facebookis avaldatus tajuda tugevaid vastuolunoote.

"Romaanile jääb meeletult alla. Võimalik, et ma eksin peategelase suhtes. Ma vaatasin soomekeelset varianti ja seal mõjus ta küll eemaletõukavalt. Siiski, kui ma hakkan teda analüüsima filmis ja raamatus, siis on vahe sees. Raamatus on ta väga inimlik ja mitmedimensiooniline, filmis aga maniakist armastaja," kirjutab Lokk.

"Loo võti pandi aga paika mastrubatsioonistseenis, kui ta piilus teisi ukse vahelt. Psühholoogiliselt on see võtmestseen, mis näitab täielikku friiklust ja annab tooni kogu filmile - no millest me siis räägime," ei saa BFMis filmiõpet läbi viiv Lokk telefoniski oma kriitikat tagasi hoida.

"See lugu on ajalooliselt ja psühholoogiliselt nii lihtsustatud ja kangelased viidud pelgalt tüpaažide tasandile, et mind see ärritab. Ma ei saa sinna midagi parata. Põhirõhk on seksil ja vägivallal, millega ostetakse vaatajat."

"Ma üldse ei taha kedagi riivata oma arvamusega, kaugeltki mitte solvata aga eks nii nagu elatakse positiivseid emotsioone välja, eks nii peab saama ka välja öelda negatiivset," jätab ta lõpuks õiguse arvamusvabadusele.