"Arvan, et siin on mitu põhjust: ühe väikese rahva väga selgelt ja minimalistlike vahenditega jutustatud lugu, hea kunstnikutöö ja hea näitlejateansambel," loetleb Lokk "Vehkleja" trumpe ning märgib eriliselt ära filmi peaosatäitja. "Märt Avandi on lihtsalt super, täielik südametemurdja," kiidab ta. "Täitsa loogiline, et võib meeldida," leiab Lokk.

Kuuldes, mis linateostega "Vehkleja" konkureerib, on tema hinnang kiire ja resoluutne: ""Son of Saul" (Ungari film - toim.) võidab."

Lugejale teadmiseks, et kõnealune film jutustab juutidest, keda natsid sunnivad koonduslaagris oma rahvuskaaslasi hävitama. Tegevus toimub aastal 1944, kandes nii mitut ühist joont Eesti poolt Kuldgloobustele esitatud, kuid täna 71 filmi konkurentsis esimese 5 sekka mitte valitud filmiga "1944", mis samuti vaatleb sõja ajal vaenlase käsutuses olemisest.

""Vehkleja" on väga heas seltskonnas, väga tugev valik," hindab ta Kuldgloobuste parima võõrkeelse filmi kategooria esiviisikut.

Mis puudutab Kuldgloobusi kui levinud uskumuse kohaselt Oscareid ennustavasse sündmusesse, nendib Lokk, et Kuldgloobusi peetakse kohati vaat et populaarsematekski kui kuldmehikeste jagamist. "Ometi on olemas teatud objektiivsus. Ei saa unustada, et filme hindavad Hollywoodi kriitikud - need on ameerika auhinnad, mis on ameerika turgu silmas pidades suureks mängitud. Seega hakkavad valikut dikteerima ikkagi sealse turu maitse-eelistused," sõnab ta.

"Vehkleja" sai tunnustatud ka tänavusel PÖFFil, kus filmi premeeriti Tridensi parima Eesti filmi auhinnaga.