Tery Gilliami 13. filmi ("Monty Python ja Püha Graal", "Brazil", "Kaksteist ahvi", "Ratastel Las Vegasesse”) produtsent on 1975. aastast tegev olnud Paulo Branco, kelle viimaste tööde hulka kuulub näiteks David Cronenbergi "Cosmopolis".

Branco produtseerib filmi prantsuse filmistuudio Alfama Filmsi alt, tehes seejuures koostööd Hispaanias asuva Tornasol Filmsiga, Portugali Leopardo Filmes on filmi kaasprodustent.

"The Man Who Killed Don Quixote" põhineb kirjandusklassikasse kuuluval Miguel de Cervantes Saavedra romaanil "Don Quixote'" ning on arenduses olnud 1998. aastast saadik. Film on pika arendusperioodi jooksul saanud mitu tagasilööki, rahastus on korduvalt kokku kuivanud ning paljud näitlejad, nagu näiteks Johnny Depp, Ewan McGregor ja Robert Duvall, on filmist välja langenud. Viimaste näitlejate hulka kuulusid ka John Hurt ja "Murdumatust" tuntud Jack O'Connell. Hetkel pole teada, kes hakkavad täitma filmi kandvaid rolle.

"The Man Who Killed Don Quixote" keeruline produktsioon on aastate jooksul omandanud lausa müütilise staatuse. 2002. aastal valmis isegi dokumentaalfilm "Lost in La Mancha", mis vaatles esimest katset filmi töösse saada. Nüüd on aga raskused ületatud ja film kinodesse järgmisel aastal.