15aastane Sirle on elanud mitmel pool välismaal ning sügisel on perel taas plaan kolida ja seetõttu soovitakse võimalikult palju kokku hoida. Sirle ema ja õdede sõnul on neiu alati olnud paras kooner, kes kõikide teiste kulutustel silma peal hoiab. Üks kuu perekonna rahabossina näitas, et kui raha käes, siis kaob enda peale kulutusi tegemast Sirle siiski hoiduda ei suutnud ning plaanitud 600-eurosest säästust, mis oleks pidanud minema pere reisifondi, jäi kümme korda väiksem summa. Suur osa raha kulus seejuures riidepoodides šopates ning ka ei suutnud neiu kiusatusele vastu panna ning soetas endale kitarri.

Kokkuvõtteid tehes kinnitasid vanemad siiski õnneks, et Hispaania-reis ära ei jää ja tüdruk sai oma tulevikuostud lihtsalt varem kätte ning peab edaspidi kokku hoidma.

Tüdruk ise aga nentis, et pere rahaasjade eest vastutamine on miski, milleks ta veel valmis ei ole. "Ma näen teistmoodi, kuidas see raha läheb. See on naljakas ja hirmuäratav," sõnas Sirle, kes isegi oma väikese säästusumma pärast piinlikkust tundis. "Mulle ei meeldinud see vastutuse tunne. See oli nii...nagu, et ma pean midagi tegema. Mulle ei meeldi selline tunne," lisas ta.

"Ma ikka täiega tundsin, et kõik ongi minu ja ma saan teha ükskõik mida ma tahan, ilma igasuguste kohustusteta. Aga kuna ma olen ikkagi teismeline ja olen ära harjunud, et ei pea mingeid täiskasvanulikke asju tegema, siis lihtsalt läksin, nagu ma ise soovisin," analüüsis ta oma käitumist.

Arvete maksmise kohta ütles ta aga saates veidi varem kuldsed sõnad, mis võtavad hästi kokku kogu selle argielu ängi, mida täiskasvanud arvete pärast terve elu peavad tundma: "See on üpris igav, masendav ja kahju hakkab rahast."

Viimane "Teismelise rahabossi" saade on eetris juba nädala pärast!

Hea lugeja, milliseid mõtteid tekitas Sinus tänane saade?