Avasaates rivistati seitse erinäolist ja pilkupüüdvat videot käesolevast aastast, teiste seas indie-veterani Röövel Ööbiku "Young Godz Have Fun" (reþissöör: Ville Hyvönen), möödunud aastal bändikonkursil Soundwave esile kerkinud indie-duo Badass Yuki "Changeling" (rež: Heleri Saarik), mängufilmi "Kallis sõber, Sind austan" heliribalt pärinev Orelipoisi "See alles jääb" (rež: Ove Musting) jt.
Veel lasti võistlustulle üks uus tulija, punkbändi Chungin&The Strap-On Faggotsi live-salvestustest kokku pandud lo-fi video "Cats of Destiny".

Möödunud reedel Kumu ÖÖl esitletud Opium Flirdi "Strange Commitment" animeeritud video autor on filmirežissöör, animaator ja VJ Andres Tenusaar aka Tencu. Lugu pärineb hiljuti duost trioks kasvanud Opium Flirdi äsjailmunud kauamängivalt "Dejavoodoo" (3Pead).

Andres Tenusaare sõnul koosneb täna esmaesitusele tulev Opium Flirdi muusikavideo suuremalt jaolt animatsioonist, kuid on ka filmitud kaadreid. "Kuna ma ise ei oska tegelikult kaarditrikke, siis pidingi trikke tegema animatsiooni abil. Animeeritud, 25 fotot sekundis ehk kaaderhaaval pildistatud ja liigutatud on inimese kätt ja mängukaarte. Arvutit kasutasin ka, aga vaid monteerimiseks ning lisaks siis mõnes kohas veel, näiteks seal, kus kaart laulab," rääkis Tenusaar.

Uue videoga äsjailmunud albumi "Loaded With Zoul" (Universal) nimiloole tõestab elektroonilise popmuusika kollektiiv Malcolm Lincoln, et ei kavatsegi jääda ainult "selleks bändiks, kes Eurovisioonil "Sireeni" laulis". Ehk küll ka uue video režii pärineb "Sireni" visualiseerijalt Hanna Samosonilt, kes ütles, et seekord on läbivaks teemaks tähelepanuvajadus ja see peaks väljenduma igas kaadris.

""Sirenis" ei kasutanud ma Robini nägu ja iseäralikke tantsuliigutusi üldse ära, seekord üritasin seda just võimalikult palju teha. Valisin välja erinevaid kontekste, kuhu Robinit paigutada ning andsin talle suhteliselt vaba mänguruumi. Tahtsin, et video oleks võimalikult vähe lavastatud ning hästi aus, et see näitaks Robinit just sellisena nagu ta on, mitte ei looks karakterit, keda tegelikult ei eksisteeri," kirjeldas Samoson video saamislugu.

Saate lõppedes algab ETV kodulehel taas terve nädala kestev vaatajahääletus, mis selgitab välja järgmise edetabeli pingerivi.

13. juunil kell 20.15 läheb ETV2s käima kodumaiste muusikavideote paremiku sari "Eesti muusika videod". Avasaade keskendub parimaile videoile aastaist 2006-2010.