„Elus hakkasid asjad allamäge minema ja ma ei olnud liiga tugev, et ise ennast ravida… Lõpuks sai joomisest igapäevane üritus. Mul tekkis uus kaaskond, kel oli üks eesmärk – kuidas õhtuks jälle purjus olla. Täitsa mõttetu elu,“ rääkis Renee Radarile möödunud augustis.

Pärast kümmet aastat padujoomist otsustas Renee end käsile võtta. Viimseks päästikuks sai see, kui ta ühel hommikul üles ärkas ja avastas, et suust on hambad puudu. Ta ei mäletanud, et oli need ise eelmisel õhtul deliiriumis olles välja tõmmanud.

Tänaõhtuses Radaris näeme, kui suurt tahtejõudu nõuab Reneelt loobumine alkoholist, tubakast ja kasiinos käimisest. Kaamera on jäädvustanud üheksa kuu jooksul Renee mõtted ja emotsioonid seoses oma luhta läinud eluga. Ta kahetseb, et pole olnud piisavalt hea isa, möönab, et on teinud oma valikutega lähedastele haiget, kuid loodab end muuta ja edaspidi parem inimene olla.

Päästearmee programm „Elav lootus“ võtab vastu alkoholi ja narkootikumide küüsi langenud inimesed, kes on kaotanud kõik. Koos usuga läbitakse 12 sammu ning aidatakse ja toetatakse tavaellu naasmisel.

„Otsustasin, et pean midagi ette võtma. Mis ma ootan neid matuseid seal tänaval! Ainuke võimalus oli tulla Päästearmeesse ja abi paluda,“ selgitab Renee. Milliseks kujunes Renee teekond üheksa kuu jooksul, vaata täna õhtul kell 20.30 Kanal 2st.