Pimedate Ööde filmifestivali (PÖFF) alafestival Animated Dreams toimub sel aastal 18.-22. novembril Tallinnas kinodes Sõprus ja Artis, eriseansid leiavad aset Kanuti Gildi SAALis ning Balti Filmi- ja Meediakoolis.

Rahvusvahelist võistlusprogrammi, mille filmide märksõnad on lühike ja lööv ning mis on jagatud neljaks seansiks, iseloomustab Animated Dreamsi festivalijuhi Mari-Liis Rebase sõnul originaalsus, filmitegijate silmatorkavalt tugev autoripositsioon, loojutustamise osavus ja kunstiline kompetents.

“Oleme samasse programmi toonud kokku nii klassikalise animatsiooni kui ka eksperimenteerivad ja abstraktsed filmid. Need viimased annavad edasi animatsiooni lõpmatuid võimalusi meediumina ja kasutavad ära kontseptualiseerivat lahendust mingi meeleseisundi või statement'i loomiseks, mitte ei käsitle animatsiooni kui narratiivset loojutustamisvahendit,” tutvustab festivali programmijuht selleaastast valikut.

Võistlusprogrammi hindavad filmitegija Emma de Swaef (Belgia), mainekas režissöör, kriitik, ajakirjanik ja Rahvusvahelise Animatsiooniühenduse (ASIFA) juhtkonna liige Tsvika Oren (Iisrael) ning Eesti tuntud ja tunnustatud filmikunstnik, Nukuteatri kauaaegne peakunstnik ja Eesti Lavakunstnike Liidu liige Kalju Kivi. Rahvusvahelise võistlusprogrammi Grand Prix on Heino Parsi NAEL, millega kaasneb Nukufilmi ja Eesti Joonisfilmi välja pandud rahaline preemia. Auhinnatiitlile võistleb ligi 40 filmi 20 eri riigist, nendest 3 filmi Eestist.

Tudengifilmide võistlusprogrammi hindab Eesti Kunstiakadeemia animatsiooniosakonna magistriõppe tudengitest koosnev viieliikmeline rahvusvaheline žürii. Tänu entusiastlikule pealehakkamisele leiab siit programmist särava valiku uusimaid trende animatsioonimaailmas. Tudengifilmi võitja premeeritakse 2000 euro väärtuses online-kursusega mainekalt Ameerika Ühendriikide animatsioonikoolilt Animation Mentor.

Lisaks võistlusprogrammidele linastuvad Animated Dreamsil viis täispikka animafilmi, rohkelt kodumaiseid animatsioonfilme ja täiskasvanuile mõeldud öiseid programmid täis huumorit ja vallatlusi. Nädalavahetuste hommikupoolikud on aga programmiga “Mudilaste multilaegas” pühendatud kõige väiksematele vaatajatele.

PROGRAMMI LEIAD ANIMATED DREAMSI VEEBIST.