Kolme päeva jooksul tuleb näitamisele 47 filmi eelmise aasta dokiparemikust üle kogu maailma. Filmid linastuvad sel korral Sõpruse kinos, Kumu auditooriumis ja BFM Nova saalis Balti filmi- ja meediakooli uues majas Narva maanteel.

Auhinnatud filmide hulgast on programmis Ameerika narkosõjast rääkiv "Maja, milles ma elan" (Sundance'i žürii peapreemia), absurdnaljakas miljonäridokk "Versailles' kuninganna", Leipzigi peaauhinna Golden Dove'i võitja "Kolumblased" ja Varssavi parim dokfilm "Fuck for Forest".

Suurte režissööride seast on esindatud üle-eelmise aasta festivalikülaline Helena Trestikova oma uue ja kõige pikema filmimisajaga filmiga "Isiklik maailm" - režissöör jälgis oma peategelast 37 aastat. Programmis on ka Inglise provokaatori Nick Broomfieldi uusim film "Sarah Palin: kindla peale!".

Tänavuste portreefilmide peategelasteks on mitmed kuulsused nagu Anton Corbijn, Steve Jobs, Jari Litmanen, Ingmar Bergman & Liv Ullmann ning loomulikult juba nimetatud Sarah Palin.

Festivali fookuses on Soome režissöör Arto Halonen ja tema retrospektiiv. Eraldi toimub Arto Haloneni meistriklass. Festivali avafilmiks on tema "Sinivalge vale" dopinguteemadest Soome ja muu maailma suusatamises.

Eesti uutest filmidest linastub esimest korda Soomest väljaspool uhiuus “Oratoorium Viru hotellile”, mis räägib Tallinna linna ühe legendaarsema ehitise loo. Alternatiivse Eesti dokumentalistika seansi raames näeb esmakordselt ka Pavel Loginovi ja Anna Gavronski filme.

Eesti dokumentalistide gild kureerib kolme seanssi Eesti doki minevikust - “Sport Eesti tõsielufilmides”, “Tormised lood” ja Maimiku-Kilmi 2000. aasta film “Suur õde”.

Docpointi peosarjas saab seekord osa võtta reedel F-Hoones toimuvast Maria Minerva ja Mart Avi / Ajukaja kontserdist, ning laupäeval Sinilinnus toimuvast Bassi-Missast.