Sari räägib USA valitsuse salajases üksuses töötavas noorest eriagendist Angus MacGyverist, kes rakendab inimelude päästmiseks oma erakordset oskust probleeme loominguliselt lahendada. Muuhulgas seikleb imepäraselt leidlik salaagent lõunanaabrite pealinnas Riias, kus MacGyveri ülesanne on kinni pidada Läti terroriorganisatsiooni liider Janis Lapa.

Meeskond satub aga rünnaku alla ning peab terroristide pealetungile vastu panema USA saatkonnas Riias. Teises episoodis tuleb MacGyveril Moskvas kahjutuks teha nõukogudeaegne tuumapomm, parandades selleks toruteibi ja traadijupi abil päevinäinud arvuti.

MacGyverina astub sarja uutes osades üles alates 2011. aastast “X-Meeste” filmides mänginud Lucas Daniel Till, tema sõbra ja kaasagendi Jack Daltoni rolli teeb “CSI kriminalistidest” tuntud George Eads.
Uutes osades on küll seiklussari saanud uue kuue, ent uue hooaja juures on produtsendina tegev ka MacGyveri tegelaskuju looja Lee David Zlotoff.”

“MacGyverit” tehti algselt alates aastast 1985 seitse hooaega, sari nomineeriti neljal korral ka telemaailma kõige prestiižemale auhinnale Emmyle. Viaplaysse lisandusid “MacGyveri” 20 senivalminud uut osa, mille kõigil on ka eestikeelne tõlge. Sarja tootja CBS on teatanud juba järgmise hooaja tootmisest.

Eestis näeb tervet uut hooaega reklaamipausideta voogedastusteenusega Viaplay.