Lisaks linastub film ka 9.–17. detsembrini aset leidval Moskva Artdocfestil põhivõistlusprogrammis koos venekeelsete filmide rahvusvahelise valikuga.

Film "Kristus elab Siberis" jutustab loo Danialist, Mariamist ja Zaurist, kes elavad koos oma ema Sveta ja isa Magomediga Peterburis. Ühel päeval võtab ema oma kolm last kaasa ja kolib kaugele Siberisse vissarionlaste kommuuni. Tegemist on maailma suurima tsivilisatsioonist irdunud ususektiga, mis on koondunud oma õpetaja Vissarioni, uuestisündinud Jeesus Kristuse ümber.

Aasta pärast abiellub laste ema vissarionlasest kellalööja Dmitriga, kellest saab laste kasuisa. Tänaseks on Daniali, Mariami ja Zauri pärisisa aastaid võidelnud laste tagasisaamise nimel. Ta on kirjutanud kümneid kaebekirju kõikvõimalikesse instantsidesse, kuid tulutult. Nüüd võtab ta kätte ja kirjutab kirja Venemaa presidendi administratsioonile, nõudes oma lapsi tagasi.

Filmi valmimiseks kolis režissöör Arbo Tammiksaar perega aastaks vissarionlaste külla Siberisse, et jälgida usukommuuni igapäevaelu.

Filmi režissöörid, stsenaristid ja operaatorid on Jaak Kilmi ja Arbo Tammiksaar, helilooja Andrei Pichen, monteerija Mirjam Jegorov, produtsendid Margus Õunapuu, Kaarle Aho, tootjad Film Tower (Eesti) ja Making Movies (Soome).