“Helium” räägib loo raskelt haigest poisist, kellele pakuvad lohutust jutud maagilisest maast Heliumist, mida räägib talle haigla koristaja. Filmi režissöörid on Anders Walter ja Kim Magnusson.

Oscari võitnud lühifilmi stsenarist on taanlane Christian Gamst Miller-Harris, kes koos eestlase Mihkel Ulmaniga on ka Eesti uue lastefilmi "Supilinna Salaselts" stsenarist. “Supilinna Salaselts” on Tartu kirjaniku Mika Keräneni populaarsetest lasteraamatutest inspireeritud seiklusfilm, mille tegevustik toimub suvises Tartus.

„Supilinna Salaseltsi“ filmivõtted algavad Tartus plaanide kohaselt juba käesoleva aasta juunis ja kestavad kuni septembrini. Produktsioonifirma Nafta Films eestvedamisel valmivasse filmi on plaanis elukutseliste näitlejate kõrval kaasata osatäitjate rollidesse nii lapsi kui täiskasvanuid, kellel näitlejakogemust veel ei ole. Üle-Eestiliste castingu voorudega alustab produktsioonifirma sel nädalal. Esmajärjekorras alustavad filmitegijaid otsingutega suuremates Eesti linnades Tartus, Tallinnas ja Pärnus ning võimalusel jätkavad ka teistes linnades.

"Supilinna Salaselts“ on seikluslik lastefilm, mille tegevustik toimub suvises Tartus. Neli supilinna last Mari, Sadu, Olav ja Anton, loovad oma salaseltsi ülesandega leida üles aarded, mille Mari vanaisa, eakas ülikooli professor on nende jaoks hiilgava meisterlikkusega ära peitnud. Äkki läheb asi tõsiseks. See on lugu sõprusest, usaldusest ja vaprusest, aga ka sellest, mis juhtub siis, kui lapsed ootamatult oma vanemate eest seisma peavad. Filmi režissöör on Margus Paju, peakunstnik Jaagup Roomet ja operaator Meelis Veeremets. Stsenaariumi on kirjutanud Mihkel Ulman ja Christian Gamst Miller-Harris, mis on inspireeritud Tartu kirjaniku Mika Keräneni populaarsetest lasteraamatutest. Filmi aitavad finantseerida Eesti Filmi Instituut ja Eesti Kultuurkapital.

Nafta Films on täisteenust pakkuv produktsioonifirma, kes on tegutsenud alates 2001. aastast nii reklaamide kui ka filmide tootjana. Ettevõte on rahvusvahelistel festivalidel võitnud mitmeid auhindu, produtseerinud 2008. aasta Eesti Parima Lühifilmi “Must Peeter”, teleseriaali “IT planeet” ning kaasprodutseerinud menufilmi “Vasaku jala reede”. Nafta Films on teinud koostööd selliste rahvusvaheliselt tuntud ettevõtetega nagu Disney ja Rovio ning tootnud reklaamfilme nii Põhjamaadesse kui ka Venemaale