“Žürii preemia on meie filmile väga suur tunnustus, eriti arvestades, et tegu on A-kategooria filmifestivaliga. Karlovy Varys näitasime filmi “Päevad, mis ajasid segadusse” esimest korda avalikult väljaspool Eestit ja on suur rõõm, et meid juba märgati ja tunnustati. Ees ootab juba hulk kutseid uutele festivalidele, millest järgmine viib meid juuli teises pooles Palici festivalile Serbiasse,” kommenteerib filmi produtsent Maie Rosmann-Lill.

Karlovy Vary East of the West programmi Grand Prix’ läks filmile “House of Others”, mille lavastas Gruusia režissöör Rusudan Glurjidze. Festivali olulisima auhinna ehk Kristallgloobuse võitis Ungari režissöör Szabolcs Hajdu filmiga “It's Not the Time of My Life”. 51. Karlovy Vary rahvusvaheline filmifestival toimus Tšehhis 1.–9. juulini.

“Päevad, mis ajasid segadusse” kogus Eesti kinodes pea 63 000 vaatajat. Praegu on kõigil huvilistel veel võimalik seda vaadata Telia videolaenutusest, filmi DVD jõuab kauplustesse septembri alguses. Süsimusta huumoriga vürtsitatud tragikomöödia “Päevad, mis ajasid segadusse” tegevus toimub 1990. aastate teises pooles. Peategelane Allar (27) liigub ühelt südasuviselt Eestimaa peolt teisele, põrkudes kokku üha värvikamate tegelaste ja segasemate juhtumitega. Pingelised ja jaburad sündmused panevad Allari oma elu üle tõsiselt järele mõtlema ning ees ootab pöörane eneseotsing Eesti üheksakümnendates.

“Päevad, mis ajasid segadusse” on režissöör Triin Ruumeti esimene täispikk linateos, filmi peaosades mängivad Hendrik Toompere Jr ja Juhan Ulfsak. Filmi tootis Kinosaurus Film, selle valmimist toetasid Eesti Filmi Instituut ja Eesti Kultuurkapital.

Karlovy Vary East of the West programmi Grand Prix läks filmile "House of Others", mille lavastas Gruusia režissöör Rusudan Glurjidze.