“Sügisball” on film, mis räägib kuuest üksteisega riivamisi kokku puutuvast magalaelanikust, keda kõiki ühendab üksindusetunne, teatas filmi pressijuht.

Noor kirjanik Mati luurab eksnaise akende taga ja läheneb uutele naistele, kuid tulutult. Üksluise eluga vanapoiss-meestejuuksur Augusti Kaski (Sulevi Peltola) kiindub väikesesse tüdrukusse, tollele lähenedes aga süüdistatakse teda pedofiilias. Üksikema Laura vaatab telekast „Ogalinde” ja tõrjub meeste lähenemiskatseid, kuna ei suuda neid usaldada. Arhitekt Maurer mõtleb inimkonna heaolu peale, on aga unustanud omaenese naise, kes omakorda otsib lohutust šveitser Theo juurest. Theo meeldib naistele, kuid madala sotsiaalse staatuse tõttu ei võeta teda tõsiselt.

„Sügisball” räägib inimeste eraldatusest ja võimetusest teisteni jõuda”, kommenteerib filmi režisöör Veiko Õunpuu. “Samas leidub seal muigeid ja absurdi, ning mõni vastavalt häälestunud vaataja võib isegi laginal naerda saada.”

Filmivõtted toimusid käesoleva aasta alguses Lasnamäel ning peaosades astuvad üles mitmed Eesti nimekad noored näitlejad nagu Rain Tolk (Mati), Juhan Ulfsak (Maurer), Mirtel Pohla (Jaana), Taavi Eelmaa (Theo), Tiina Tauraite (Ulvi) ja Maarja Jakobson (Laura). Lisaks teeb kandva rolli ka Soome üks hetke hinnatumaid karakternäitlejaid Sulevi Peltola (Augusti Kaski), kes on Eesti vaatajale ehk tuttav tolmuimejamüüjana Aku Louhimehe filmist “Paha maa”.

Filmi taga seisavad samad tegijad, kes 2006. aastal võitsid Õunpuu esimese lühifilmiga “Tühirand” pea kõik kohalikud filmiauhinnad. Film sai Eesti Filmi Päevadel “Parima Filmi” tiitli ja PÖFFI aasta parima Eesti filmi tiitli. Eesti Ekspress on „Tühiranda” koguni pidanud üheks paremaks iseseisvuse ajal tehtud filmiks. “Tühirand” ringleb hetkel rahvusvahelistel filmifestivalidel ning hiljuti omandas filmi Saksa ja Prantsuse teleõigused telekanal ARTE.

“Sügisball” on ka Veneetsia filmifestivali 2007. aasta võistlusprogrammis, olles üks umbes paarikümnest filmist, mis valiti välja tuhandete kandidaatide hulgast üle maailma. Varem pole sellist tunnustust osaks langenud ühelegi Eesti filmile. Veneetsia filmifestival toimub sel aastal 29. augustist kuni 8. septembrini.

value="http://www.youtube.com/v/E7vUDOXIYwo">value="transparent">src="http://www.youtube.com/v/E7vUDOXIYwo"
type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="375"
height="309">