Teisipäeval võtsid Vene filmitegijad Haapsalu raudteejaama perroonil üles kolm stseeni. Jaam sobis kujutama 1920. aastate Revali vaksalit ehk Tallinna Balti jaama, kirjutab Lääne Elu.

„Massistseenides võis rahvast olla saja ringis,” ütles haapsallanna Heidi Rohi, kes osales „Issajevi” massistseenides nii Haapsalus kui ka Tallinnas.

1920. aastate kostüümidesse riietuti pealinnas, et siis Haapsallu sõita. Võtete õhkkond oli rahulik. „Kõik sujus,” ütles Rohi. Kuigi kohalikke uudistajaid oli palju, ei tükkinud kaadrisse keegi peale uudishimuliku kassi, keda tuli mitu korda peletada.

Võtetel osalesid Haapsalust peale Heidi Rohi veel Ave Tehu, Sven Tehu ja Madis Leppik. „Filmitegijate Eesti esindaja võttis ühendust Haapsalu gümnaasiumi filmistuudioga ja kutsus massistseenidesse,” märkis Rohi, kes pidas saadud kogemust huvitavaks.

16-osalise telesarja Eesti võtted algasid ööl vastu 3. juulit Tallinnas Gloria restoranis. Eesti võtted kestavad augustini. Peale Eesti filmitakse veel Krimmis, Jaroslavlis, Kostromas, Peterburis ja Moskvas.

Eestis filmimine on seletatav sellega, et Semjonovi romaani „Briljandid proletariaadi diktatuurile” sündmused on Eestiga seotud.