Mullu suvel Valgamaal suurlaagris vändatud noortefilmi režissöörid ja stsenaristid on Jaak Kilmi ja Rene Reinumägi, operaator Arko Okk, kunstnikud Inessa Josing ja Iir Hermeliin ning muusika autor Rein Rannap.

Filmis osaleb mitu tuntud näitlejat, nagu Arvo Kukumägi, Anne Paluver, Tõnu Oja, Peeter Tammearu ja Tõnu Tepandi, ning üle 500 noore, kes osalesid võtetel mullu suvel ning valiti filmi konkursi kaudu. Noorte peaosades on Jass Seljamaa, Lilian Alto, Evelin Kuusk, Uku Uusberg ja Mikk Tammepõld.

“Sigade revolutsioon” räägib 1980. aastate keskpaiga õpilasmaleva kokkutulekust, kuhu noored sõidavad armuma, pidutsema ja seiklema ning hakkavad vastu jäikadele normidele, millesse ühiskond neid püüdis suruda.

“Sigade revolutsiooni” on tootnud Rudolf Konimois Film ja selle tütarettevõte OÜ Sigade Revolutsioon ning Soome poolt Mikko Räisänen ja stuudio Crea Video. Video tõi välja VK Holding.

Filmi tootmist rahastasid Eesti Filmi Sihtasutus, Eesti Kultuurkapital, kultuuriministeerium, Soome Filmi Sihtasutus ja MEDIA Plus programm. Filmi kogueelarve oli 10,6 miljonit krooni.

Eestis esilinastus film märtsis, Soomes jõuab “Sigade revolutsioon” ekraanile sügisel. Juunis võitis film eripreemia Moskva filmifestivalil.