Sel aastal näidati Infobalti eestvedamisel novembri alguses Bremeni kinos City46 Mati Põldre 1992. aastal valminud filmi „Need vanad armastuskirjad” ning Balti Filmi- ja Meediakooli tundengite filme. Hamburgi Metropolise kinos linastusid samuti BFM-i tudengite filmid ning Mati Põldre „Mineviku heli”. Hamburgis oli publikuga kohtumas ka filmitudeng Triin Ruumet, kes pälvis hiljuti just Anri Rulkovi nimelise filmipreemia.

Järgmised Eesti filmi päevad Saksamaal toimuvad 11.-16. novembrini 2013. Kavas on näidata Eesti uusimaid ja vanemaid mängufilme ning BFM-i tudengite filme (Moonika Siimets, Triin Ruumet jt) nii Berliinis, Hamburgis, Kielis kui ka Bremenis.

„Loodame kindlasti saada programmi Martti Helde filmi „Risttuules”, mis tundub tõeliselt huvitav linateos olevat. Kuukulgur Filmiga on juba räägitud seoses filmiga „Umbkotid”, mis kindlasti järgmise aasta programmis näitamisele tuleb. Kogu Eesti filmide kava selgub lähiajal,” kommenteeris Kristiina Jessen, kes on Eesti filmide programmi koostaja Saksamaal ning Infobalti juhatuses Eesti esindaja.

Infobalt (www.infobalt.de) tegeleb Balti riikide kultuuri vahendamisega Saksamaale.