Kuigi seriaalis on Gülfem jäetud vaid n-ö õukondlase rolli ning tema isiklikule elule seriaalis erilist tähelepanu ei pöörata (kuigi korra on sellest siiski ühes osas juttu olnud), siis ajalookroonikate kohaselt seob teda paleega traagiline lugu: nimelt oli naine sultan Suleimani esimene konkubiin, isegi veel enne Mahidevranit.

1497. aastal sündinud Gülfem oli kolm aastat noorem kui sultan Suleiman, kolm aastat vanem kui Mahidevran ning viis aastat vanem kui Hürrem.
Tema täpset päritolu kroonikatest ei ilmne, kuid usutavasti oli ta poolatar või sitsiillanna, kelle nimi oli haaremisse sattudes Rosalina (palees said haaremi naised sageli kombekohaselt türgipärase nime).

Alles troonipärija staatuses Suleimani (troonile sai ta 1520) konkubiin sai Gülfemist aastal 1511, mil ta oli vaid 14-aastane. Samal ajal oli Suleimanil teinegi konkubiin, nimega Fülane. Kroonikud vaidlevad, kes sünnitas Suleimanile esimese poja Mahmudi, kes suri aastal 1521, olles vaid 9-aastane. Mõnedel andmetel olevat see olnud Fülane, teistel jällegi, et Gülfem. Kindel on aga, et aastal 1519 sünnitas Gülfem Suleimanile poja, kelle nimeks sai Murad. Paraku aga heitis poiss rõugete tõttu hinge, olles vaid 2-aastane. Pärast seda võttis palees juba võimust uus konkubiin Hürrem, kellest sai sultani viie lapse ema ja ametlik abikaasa pikkadeks aastateks.

Esimene täiskasvanuks sirgunud poeg oli seega Suleimanil Mustafa, ent nii Fülane kui ka Gülfem on siiski ära märgitud kui tema järeltulijate emad ehk ametlikud konkubiinid.

Hoolimata sellest, et Gülfem ühtegi troonipärijat rohkem ei sünnitanud, sai temast sultani haaremis kõrgema järgu administratiivisik ning väga rikas naine, kes jäi surmani sultani lähedale. Ta algatas ka omanimelise mošee ehitamise, mille viis lõpuni sulta ise, kuna lasi Gülfemi aastal 1561 või 1562 hukata. Legendi järgi oli põhjuseks Suleimani pahameel, kuna Gülfem saatis raha eest enda asemel sultani juurde voodisse teise naise.