“Sügisball” tegi oma Põhja-Ameerika debüüdi Los Angeles’e filmifestivalil AFI Fest, kirjutab Reuters. AFI Fest on American Film Institute’i korraldatav festival.

„Tugeva ja ängistava atmosfääriga mitmekihiline Eesti draama „Sügisball” võtab endale aega, et viia kokku oma eri orbiitidel tiirlevad tegelased: pool tosinat piinlevat hinge Tallinna äärelinnas,” kirjutab Reutersi artikli autor Sheri Linden.

Lindeni hinnangul avaldab “Sügisball” AFI Festi festivaliprogrammi vaatajatele kindlasti muljet.

„Loo keskmes olev tulevikkunaalduv ja hüljatud põldudest ääristatud kõrgehooneline äärelinn on nagu monument Nõukogude liidu lagunemisele. Mart Tanieli rabav operaatoritöö võtab loomulikust külmast valgusest viimase ja läbistab nende hästimängitud tegelaste fassaade ja neid kurbi ruume, milles nad elavad. Ülo Kriguli mõtlik muusika on samuti üks filmi põhivarasid, seda eriti filmi sõnatutes stseenides nagu näiteks filmi alguse jõuline lahkuminekustseen.”

„Kuigi film kannatab vahel tülpimuse üleannustamise käes, poeb see siiski vaatajale naha alla. Selle süngekoomilised tähelepanekud on on filtreeritud läbi Tarkovski, Kieslowski ja Cassavetes’i, kuid nad on ikkagi elulised omaenese haaravas melanhoolias,” leiab Linden edasi.