Nii ei teavitatud televaatajaid artistidest ja laulude nimedest täna hommikul ekraanil olnud saates nimega "Talvelaul" (2009) ega ka 23.12 õhtul eetris olnud "Jõulutunneli lauludes" (2013). Esimesena nimetatud saates oli palju lauljaid, kelle tõesti igaüks ära tunneb (Maarja, Koit Toome jne), aga nooremapoolsetel inimestel võis tekkida küsimus, kes oli see hurmav paar, kes laulis saate lõpulugu (sõnad: "Tule, kallis õeke, läheme koju...")

Enda arvates tean Eesti lauljaid ja popmuusikat üsna hästi ka ajast, mil olin väike laps või polnud veel sündinud, aga selles jõululaulus esinenud vuntsidaega keskaelist härrasmeest ja hurmavat preilit pole ma küll vist kunagi näinud. Arvestades esinejate riietust võiks aimata, et esitus on lindistatud 90-ndate alguses või 80-ndate lõpus. Oleks ju kena teavitada ka lugude nimedest, kasvõi austusest loo autorite vastu.

Eile harrastas ETV sama poliitikat "Jõulutunneli lauludes". Mina enam-vähem nooremapoolse inimesena tunnen Iirise ära küll, aga kui paljud vanematest inimestest teda õigupoolest teavad? Rääkimata küsimusest, mis on loo nimi ("Tigerhead").

Oleks ju elementaarne ning lauljaid ja loo autoreid austav, kui rahvusringhääling teeks saated sel viisil, et teavitaks laulusaateid kokku pannes vaatajaid nii esinejast kui heliloojatest. Mina tahaks küll silmaringi laiendada ja usun, et ma pole ainus. Muusikasaateid ei tehta ju ainult jõulusöömingute taustaks, pilti ikka vaadatakse ka.