Pärast uppuvalt hiigellaevalt imekombel pääsemist võitlevad Jack ja Rose elu eest. Ainus asi, mis neid jääkülmast veest väljas hoiab, on lauajupp, mille peale naine end aitab. Kuratlikult jäine vesi saab aga mehest võitu ning Jack libiseb armastatu käte vahelt ookeani põhja.

Fännid on aga filmi linastumisest saati olnud raudkindlad, et parima tahtmise korral oleks nad päästmist oodates mõlemad puutüki peale ära mahtunud.

Foto: Imgur/Themetapicture.com
Foto: Imgur/Themetapicture.com

Hiti režissöör on jätkuvalt öelnud, et lauajupp poleks kahte inimest kannatanund ning vee peal püsinud. Telesarja "Müüdimurdjad" juhid Jamie Hyneman ja Adam Savage on samuti üritanud filmimeeste teooriat ümber lükata ning välja selgitada, kas kaks inimest püsiksid hulpiva ukse peal, jõudes lahenduseni, et kui nood oleks kavalalt sidunud oma päästevestid ukse alla, oleks see edukalt veele püsima jäänud.

Kahjuks pole tuline väitlus siiani maha rahunenud.

Hiljuti tõi ajakirjanik väljaandest Daily Beast teema taaskord üles.
Hämmastunud filmitegija oli lõpuks nõus fänne kõrvetanud küsimusele rahuldava seletuse andma, ning teemale kriipsu tõmbama.

"See on lihtne - stsenaariumi 147. lehel on kirjas, et Jack annab oma koha Rose'ile, et too saaks ellu jääda," selgitas Cameron. Ka "Müüdimurdjate" geniaalse lahendusega režisöör rahule ei jäänud:

"Kujuta ette, et sa oled Jack. Sa võitled -2 kraadises vees oma elu eest. Nüüd paluvad Müüdimurdjad sul võtta seljast nii enda kui neiu päästevestid, ujuda lauajupi alla ning siduda need kindlalt kinni. See võtab sul jäises vees aega viis kuni kümme minutit, seega ajaks, mil sa jõuaks tagasi pinnale, oleksid sa juba surnud. Jacki parim võimalus oli hoida ülakeha veest väljas ning loota, et keegi tuleb aegsasti neid päästma."

Loodetavasti rahustab see selgitus menufilmi fännid maha ning igivana debatt on viimaks lõpusirgel.