Aga selles, et korralike prantsuse katoliikaste Marie (Chantal Lauby) ja Claude Verneuil (Christian Clavier) tütred on riburada mehele läinud – üks araablasele, teine juudile ja kolmas hiinlasele. Marie ja Claude annavad oma parima, et suuremate äpardusteta väimeestega hästi läbi saada, aga kerge see neile pole. Võib vaid arvata, mis trall siis lahti läheb kui selgub et nende neljas tütar on valinud endale meheks Elevandiluurannikult pärit mustanahalise. “Kas me sellist Prantsusmaad tahtisime?”, küsib Claude silmad veekalkvel.

Prantsuse komöödiažanr näib praegu nautivat erakordset populaarsust laias nii kodumaal kui laias maailmas ja “Pulmakaos” jätkab samal edu lainel. Film on pea kaks tundi pikk, kuid seda ei pane vist pea keegi tähele – sümpaatsete tegelaskujude ringi sebimine ja omavahel vahetatud vaimukused nullivad publiku ajataju. Kõnealuse komöödia vooruseks on inimlikud tegelaskujud, kellega me kõik veidi samastuda oskame või kui mitte, siis vähemalt tunneme taoliseid inimesi. Papa Verneuil igatseb taga Charles de Gaulle'i aegu, tema proua üritab sotti saada tütreid veedelnud eksootiliste väimeeste taustast ja hingeelust ning noored naised ise võitlevad nii multikultuursuse eest kui üritavad vanematele meele järgi olla.

“Pulmakaos” on tänaseks üks Prantsusmaal vaadatuimaid filme, olles kõigi aegade kuuendal kohal kassatulude kogumises ja see pole ka ime, sest tegemist on intelligentse ja väga kergelt vaadatava komöödiaga. On paganama kahju, et näiteks nii Suurbritannia kui USA filmilevitajad leidsid “Pulmakaose” oma territooriumitel levitamiseks poliitiliselt liiga ebakorrektse olevat, täiendades: “meie publik ei lubaks endale kunagi naerda mustade, juutide või asiaatide üle”. Õnneks on ülejäänud riigid vabameelsemad, sest tegemist on filmiga kus naerdakse absoluutselt kõigi üle, seda olenemata nii rahvusest, religioonist või rassist ning mille sõnum on “ela ise ja lase teistel elada”.

“Pulmakaos” linastub eesti kinodes alates 31. juulist.

Lavastaja: Philippe de Chauveron

Osatäitjad: Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan, Medi Sadoun, Frédéric Chau jt.

Prantsusmaa 2014

Levitaja: Estinfilm OÜ

Jaga
Kommentaarid