Jõuluõhtu jumalateenistuse ülekanne tuuakse sel aastal tele-eetrisse Tallinna toomkirikust, esimese jõulupüha teenistus Risti kirikust.

24. detsembri õhtusesse kavva mahub äsjavalminud ja paljukiidetud animafilm “Suur maalritöö” Ellen Niidu luule ja Edgar Valteri joonistuste järgi ning Vaiko Epliku loodud muusikaga. Näeb ka saadet “Kaitseinglid” neist, kes on tööl jõuluööl.
Läbi pühadeaja, 24.-27. detsembrini saab kaasa elada pärimusaastale pühendatud “Eesti mängule”, kus oma teadmised panevad proovile ETV saatejuhid.
Oma heade sõprade Ivo Linna, Birgit Õigemeele, Liis Lemsalu ja Mikk Tammepõlluga saavad kodustuudios kokku end Vallatuteks Vestideks nimetavad Tanel Padar, Ott Lepland ning Jalmar Vabarna. Jõuluõhtul annavad nad ETV vahendusel vaatajaile üle omapoolse muusikalise kingituse.

ETV heategevusprogramm "Jõulutunnel" toetab esimesel jõulupühal eetrisse jõudvas otsesaates Eesti Toidupanka, mille kaudu saavad abi ennekõike paljulapselised ja allpool toimetulekupiiri elavad väikeste lastega pered. Saate abiga loodetakse soetada Toidupanga tegevuseks vajalikke seadmeid ja transpordivahendeid, mille hulka peaks kuuluma külmkambriga auto.
“Jõulutunneli” saatejuhid on Kaileen Mägi ja Urmas Vaino.
Alates 18. detsembrist on avatud telefoninumbrid, millele helistades saab toetada Toidupanga tegevust. Helistades numbril 900 7701 saab annetada 2 eurot, numbril 900 7702 annetatakse 5 eurot, ja numbril 900 7703 annetatakse 25 eurot.

Indrek Treufeldti värsket saatesarja “Sinine, must, valge 1988” näeb 25., 26. ja 27. detsembri õhtul. Kolmeosaline sari vaatleb sündmusi 25 aastat tagasi, kui üksikud julged väljaastumised andsid hoo massilisele rahvaliikumisele. Kunagised võitlejad, võimukandjad ja kodanikuliikumise esindajad meenutavad, kuidas Eesti sai üle tardumusest ja hirmust ning algas laulev revolutsioon.

25. detsembri kavas on aasta parimaks dokumentaalfilmiks tunnistatud “Suhkrumeest otsimas” (Rootsi 2012). Oscari võitnud linateos räägib 1970. aastate algul Detroiti klubides esinenud ja üheainsa plaadi välja andnud folklaulikust Sixto Rodriguezest, kes ei äratanud kodumaal mingit tähelepanu, kuid jõudis kummalisel kombel edetabelite tippu Lõuna-Aafrika Vabariigis, kus tema loomingut levitati miljonilistes tiraažides, ja muusikust kujunes apartheidivastaste noorte vaimne teejuht. Lihttöölisena leiba teeninud Rodriguezel endal polnud kõigest sellest aimugi, kuni kaks fänni ta üles otsisid ja seljataga pooljumalaks kuulutatu rahva ette tõid.

Veel on samal päeval eetris saade “Smilers. Poisid ja tüdrukud” – pilguheit armastatud ansambli ja selle solisti Hendrik Sal-Salleri loomingulisele teele dokumentaalkaadrite, intervjuude ja laulude kaudu.

Dokumentaalsaade “Trollifännid” on aga isevärki lugu kahest noorest, kes on pööraselt kiindunud trollidesse. Kas täitub nende unistus sõita mööda maailma pikimat trolliliini, selgub saatest 25. detsembril.

26. detsembri päevases kavas tasub märgata Matthew Bourne'i lavastatud "Luikede järve" (Inglise 2012). Balletimõjutustega kaasaegse tantsuetenduse esmaesitus toimus 1995. aastal. See on ühtlasi kõige kauem West Endi ja Broadway lavadel olnud ballett. Stilistilist inspiratsiooni on lavastajale andnud Alfred Hitchcocki film "Linnud".

Sama päeva õhtul on vaatajate ees armastatud teatrimaja lugu saates “Estonia maja 100”. Rahva annetuste ja hiiglasliku laenu abil 1913. aastal valminud hoone oli suurim tollases Tallinnas, aidates tõhusalt kaasa eestlaskonna koostöövõime ja eneseteadvuse kasvule. Saja aasta jooksul on selles majas muusikat teinud küllap kõik eesti muusikaloole olulised inimesed ja muusikakollektiivid.

Neljaosalises saatesarjas "Setod", mille esimene jagu on samuti kavas 26. detsembril, mõtiskleb Õie Sarv oma maast, keelest ja kultuurist. Sarja peaosalist võib nimetada uhkete nimedega – käsitöömeister, seto leelo edendaja, sootska, seto kultuuri kandja – aga tema enda jaoks peitub elu ilu ja valu lihtsates igapäevastes asjades. Sarja vahendusel saadakse Õie Sarvega lähemalt tuttavaks. Käiakse ka maarjapäeval Petseris ja Radaja festivalil, satutakse seto pulma ja Seto kuningriigi päevale.

26. detsembri õhtusse mahub veel Riho Västriku uus dokumentaalfilm “Tulekahju paine”. Eestlane Vello Park elas 1982. aastal üle elektrijaama põlengu Antarktika kõige karmimas polaarjaamas Vostok. Enne üheksa kuu pikkuse polaaröö algust jäi ekspeditsioon ilma valguse ja kütteta, väljas oli aga üle 70 miinuskraadi. Vabatahtlikult otsustati abi mitte paluda, sest teati, et niikuinii pole seda loota – Nõukogude Liidus lahendati äärmuslikke olukordi kangelastegudega. Ja mehed sööstsidki ilma pikemata kangelastegudele. Ometi lõhenes meeskond kaheks.

Spordiaasta tähtede gala 27. detsembril pakub aastalõpumeeleolusid, head muusikat ja küllap ka üllatusi, kui kuulutatakse välja lõppeva aasta edukaimad sportlased. Õhtujuhid on Rasmus Kaljujärv ja Tambet Tuisk.

Traditsiooniliselt on aasta lõpu lähenedes eetris intervjuu peaministriga, Andres Kuuse vestlus Andrus Ansipiga on eetris 29. detsembril.

29. detsembri õhtul on vaatajate ees Islandi noore põlvkonna üks mitmekülgsemaid muusikuid, Ólafur Arnalds. Tema ainulaadne helikeel seob endas klassika ja popmuusika väljendusvahendid. Ühendades klaveri ja keelpillid tänapäevase tehnoloogiaga sünnib helimaailm, mille missioon on selge ja ilus – avada inimeste meeled, tuua klassikalise muusika sügavus ka nende kuulajateni, kel kogemus või kokkupuude sellega siiani puudub. Ólafur Arnalds andis kontserdi Tallinna Kaarli kirikus 27. novembril uue albumi - For Now I Am Winter - maailmatuuri raames, mille salvestas ETV.

Lõppeva aasta eelviimasel õhtul vaadatakse linnulennul tagasi. Margus Saar räägib saates “Lennud unes ja ilmsi” Eesti inimestega tehtust ja tegemata jäänust, olnust ja unistustest. Margit Kilumetsa kohtumised viivad Saaremaale ja Virumaale, Võrumaale ja Läänemaale. Selgub, kes pälvib Eesti Rahvusringhäälingu auhinna "Aasta tegu 2013". Tallinna Lennusadamast eetrisse jõudvas saates esinevad Liisi Koikson, Teele Viira, Andero Ermel, Mirjam Mesak, Mari Kalkun ja Riho Sibul ning noorteorkester Reaalmažoor ja Siim Aimla ansambel.

ETV2 kavas saabuvad jõulud kõigepealt “Lastetuppa” – 21 ja 22. detsembril on pühi pidama palutud suur hulk esinejaid, 23. detsembril tuleb aga lastele külla jõuluvana.
“Jüri Üdi klubis” tähistatakse samuti jõule, 23. detsembril võetakse kultuuriaasta kokku klubile omasel vaimust pakataval väel.
Lapsed leiavad ETV2 kavast endale vaatamist veelgi, tulekul on filmid "Kui jõulumees alla sajab", "Leiutajateküla Lotte", "Härra Lehk" jpm.