"Hullumeelsed perekonnad" on TV3s reedeti kell 21.00

Laste kasvatamine õnnelikeks ja edukateks täiskasvanuteks on väga keeruline töö. Milliseid meetodeid kasutada ja kuidas ise lastele eeskujuks olla – see kõik on lastevanemate jaoks keeruline ning just seda teemat kajastab uus Ukraina tõsielusari „Hullumeelsed perekonnad“. Selle sarja kangelased on pered, kus lapsed või vanemad ise ei käitu õigesti ning neile tõttavad appi asjatundjad, kes püüavad olukorda paremaks muuta. Iga osa alguses näitab spetsialist perele arvutiprogrammide abil valminud prognoosi sellest kuidas, näeb nende laps välja 40 aasta pärast juhul, kui probleemses hetkeolukorras midagi ette ei võeta.

Tulevikustsenaariumile näkku vaatamisele järgneb neljanädalane periood, mille jooksul vanemaid nõustatakse ning neile antakse uued reeglid normaalseks eluks psühholoogidelt, toitumisspetsialistidelt, fitness-treeneritelt jne vastavalt konkreetse pere vajadustele. Tee uuele elule on vaevarikas ja dramaatiline, osalised on silmitsi ennenägematute raskuste, tülide ja skandaalidega, kuid pea alati leitakse kuldne kesktee ning pered astuvad saate lõpus vaataja ette täiesti uues kvaliteedis.

"Minimissid" on TV3s reedeti kell 20.00

Tõsielusari „Minimissid“ on pälvinud vastukaja terves maailmas ja seda seoses küsimusega, kas sellisel moel nagu sarjast näha, on laste iludusvõistluste korraldamine eetiline. „Minimissid“ näitab, millist elu elavad väikesed iluduskuningannad, kes erinevatel võistlustel lavadele astudes näevad välja kui elavad nukud. Pisitüdrukute perekonnad annavad endast kõik, et meeletult kulukas missikarussellis osaleda ning preemiaid võita. Edu nimel arendatakse lapsi kõikvõimalikul moel ning efektse välimuse saavutamiseks lastakse käiku ka kunstripsmed, -küüned, -päevitus, samuti hambaproteesid, šinjoonid ja muud lisaaksessuaarid. Ilu, sära, võidujoovastuse ja vanemate uhkete pilkude varjuküljeks on aga meeletud pinged, peredraamad ja kaotusvalust nutvad lapsed.

"Suvesangarid" on TV3s E-N kell 22.00

Uueks suviseks koduseks sarjaks on aga „Suvesangarid“, mis alustab 3. juunil ja on eetris neljal õhtul nädalas, esmaspäevast neljapäevani kell 22.00. Suvesangarid“ tõestab, et igas Eestimaa nurgas on midagi vaatamist ja katsetamist väärt. Kartmatud saatejuhid Indrek Vaheoja ja Kristjan Rabi proovivad erinevaid ameteid, võtavad ette julgeid eksperimente, testivad vanarahva tarkusi ja külastavad värvikaid tegelasi. Lisaks seiklustele maal ja merel kutsutakse mängu inimesed nii külatänavalt kui ka bussipeatusest. Suvesangari staatuse võib nimelt pälvida igaüks, kes Indreku ja Kristjani võistlusmängudes kaasa lööb. Auhinnad ja koht sangarite autahvlil pole aga kaugeltki kõik, mis jagamisele läheb. Saatejuhid jagavad ka praktilisi nippe elus toimetulekuks, näiteks seda, kuidas kontoris kohvimasina abiga mune keeta, piimapakist grilli valmistada või paljaste kätega konservi avada.

"37 päeva" alates 28. maist ETVs

Alates 28. maist näeb kolmapäevaõhtuti Inglise uhiuut kolmeosalist sarja “37 päeva” (“37 Days”, 2014). Tõsielulistel faktidel põhinev poliit-triller kujutab Londoni, Viini ja Berliini võimukoridoride tagatubade viimaseid päevi Esimese maailmasõja eel. Kesksemad tegelased on külma närviga briti välisminister söör Edward Grey (Ian McDiarmid) ja emotsionaalne Saksamaa keisririigi kindralstaabi ülem Helmuth von Moltke (Bernhard Schütz). Filmis näeb praktiliselt kõiki Euroopa saatust määranud poliitikuid: Saksamaa keisrit Wilhelm II (Rainer Sellien), Briti sõjalaevastiku staabiülemat Winston Churchilli (Nicholas Asbury), Briti peaministrit H. H. Asquithi (Tim Pigott-Smith) jpt. Suurepäraste osatäitmiste ja brittidele omaselt iroonilise vaatenurgaga telesari pole mitte ainult poliitdraama vaid ka hariv pilguheit maailma poliitika saatust otsustanud inimeste hinge noil kõigile rasketel päevadel.

"Armastus ja karistus" 9. juuni Kanal2s

Eelmisel suvel naelutas eesti televaatajad telerite ette Türgi hittsari “Tuhat ja üks ööd”. Esmaspäeval, 9. juunil kell 18 jõuab Kanal 2 ekraanile samade tegijate uus igaõhtune draamasari “Armastus ja karistus”, mis on tänaseks lummanud ligi 50 riigi vaatajaid. See kirglik ja romantiline sari põimib ühte “ristiisaliku” perekonnaloo, moodsa linnaglamuuri ja võitmatu armastuse. Yasmine leiab vaid paar nädalat enne pulmi oma peigmehe truudust murdmas. Kättemaksusoov ja süütuse kaotamine esimesele ettejuhtujale muudavad Yasmine’i elu igaveseks. Kaks vaenutsevat perekonda, vastumeelsed abielud, mis peavad verevalamise lõpetama ja üks süütu kaunishing, kes satub selle kõige keskele.

"Surma õukond" 11. juunist ETV2s

11. juunist algab ETV2s läbi suve jooksev Briti sari “Surma õukond” (“The Hollow Crown” 2012), mis on valminud William Shakespeare´i ajaloosündmusi käsitlevate teoste järgi. Osades on tuntud näitlejad Jeremy Irons, Tom Hiddleston, Ben Whishaw, David Suchet, Julie Walters, Geraldine Chaplin jpt. Sarja on produtseerinud Oscari võitja Sam Mendes (“Skyfall”, “Tabamatu ilu”).

Legendaarne "Dallas" tuleb juulis ETV ekraanidele

Juulist alates saab ETV vaataja osa kultussarja “Dallas” uutest hooaegadest, mille tootmisega alustati 2012. aastal. Jõukas ja kuulus Ewingi klann on taas vaatajate ees, kus näeb endiselt Patrick Duffyt Bobby Ewingi rollis, Linda Grey mängib Sue Ellenit ja Larry Hagman J.R. Ewingit. Nende kõrval astub üles uus näitlejatepõlvkond.