„Polli päevikud” (režissöör Chris Kraus) võitis auhinna neljas kategoorias  — parima kõrvalosatäitmise eest (Richy Müller), parima operaatoritöö eest (Daniela Knapp), parima kunstnikutöö eest (Silke Buhr, kes on ka Oscari võitnud filmi „Teiste elu” kunstnik) ja parimate kostüümide eest (Gioia Raspé).

Film oli auhinna nominent kokku viies kategoorias. Saksa filmiauhindade tseremoonial viibis ka üks „Polli päevikute” peaosalistest — eesti näitleja Tambet Tuisk.

„Polli päevikud” esilinastus Eestis 2. detsembril 2010 PÖFFi võistlusprogrammis ning Chris Kraus võitis ka PÖFFi parima režissööri auhinna.  Praeguseks on filmil Eestis 10916 vaatajat, olles viimase kolme aasta Eesti filmidest vaadatavuselt kolmandal kohal. Rohkem on vaadatud „Kormorane” ja „Punast elavhõbedat”.
 
Filmivõtted toimusid 2009. aasta suvel Eestis — Matsi rannas, Pärnumaal.
 
Tegemist on kõigi aegade kalleima filmiga, milles Eesti on olnud kaastootja ja mis on Eestis filmitud. Filmi eelarve on ligi 125 miljonit eesti krooni. Filmi tootmist toetasid Saksa ja Austria filmifondide ning Media programm ja Eurimages’i kõrval ka Eesti Filmi Sihtasutus ja Eesti Kultuurkapital.
 
Baltisaksa juurtega Chris Kraus on üks tuntumaid ja paljulubavamaid Saksa stsenariste ja režissööre. Ka tema varasemad mängufilmid — “Scherbentanz” (2002) ja “Neli minutit” (2007) — on pälvinud rohkelt tunnustust nii Saksamaal kui ka mujal maailmas. Viimane neist on võitnud üle 50 kodumaise ja rahvusvahelise auhinna.

„Polli päevikud” jutustab loo 20. sajandi algusaastate Saksamaa Keisririigi ja Vene Tsaaririigi ristumisteele jäänud ühiskonnast. I maailmasõja eelõhtul jõuab 14-aastane saksa tüdruk (Paula Beer) tagasi oma koju Läänemere rannikul, kus pinged maad jagavate sakslaste, venelaste ja eestlaste vahel on jõudnud haripunkti.

Samal ajal kui tema morbiidne teadlasest isa (Edgar Selge) hoiab perekonda oma julma kontrolli all, ravib kirglik noor tüdruk haavatud Eesti anarhisti (Tambet Tuisk) — alguses uudishimust ja siis trotsist, mis annab tõuke pidurdamatule ahelreaktsioonile.