PÖFFi näol on tegu põhjamaade ainsa nn A-klassi kuuluva filmiüritusega, mille programmi kuulub sel aastal 226 filmi, mis jagunevad 3 võistlusprogrammi ja arvukate eriprogrammide vahel.

PÖFFi avamine Nordea Kontserdimajas algab kell 18 toimuva piduliku niinimetatud Black Carpet vastuvõtuga, millele järgneb kell 19 algav avagaala. Piiratud arvul soovijatel on võimalik avagaalast osa võtta ostes Piletilevist sinna pääsme.

Festivali fookusmaaks on sel aastal Gruusia, seega on suur osa avagaalast pühendatud Gruusia filmikunstile. Festivali avafilmiks on vaimukas 1929. aasta Gruusia tummfilm “Minu vanaema” (“Chemi bebia”), mida saadab sündmuseks spetsiaalselt kohale saabunud Gruusia Filharmoonia Orkester, hinnatud dirigendi Nikoloz Rachveli juhatusel.

Legendaarse gruusia näitleja ja animaatori Kote Mikaberidze (1896-1973) lavastatud tummfilm „Minu vanaema“ on groteskselt lõbus komöödia, mis pärineb 1920. aastate nõukogude kino ekstsentrilisemast perioodist. Filmis on tunda ka prantsuse avangardkino jooni, kus kasutatakse peatatud kaamerat, nukuteatri ja animatsiooni elemente, aga ka ajastule omast ekspressionistlikku kujundust ning kaameranurka.

Gaalal antakse ka üle traditsiooniline elutööauhind, mille saavad sellel aastal kaks hinnatud ja armastatud Eesti muusikut, kelle looming ka filmimaailma suure jälje on jätnud. Nendeks on heliloojad Veljo Tormis ja Arvo Pärt. Bruno O’ya Lahtihüppe-nimelise noore näitleja ergutuspreemia saavad sel aastal rahvusvahelise läbimurde teinud teatri- ja filminäitleja Sergo Vares ja tõusev talent Taavi Tõnisson.

PÖFFi filmide ja avamise pileteid saab osta Piletilevist, Solaris keskusest, Coca-Cola Plazast ja Viru Keskusest.