Kraus rõhutas oma tänukõnes, et tegemist on igas mõttes eelkõige eesti filmiga.
“See film räägib eesti ajaloost ja eesti inimestest, Eestimaal aset leidnud konfliktidest. Film on üles võetud Eestis ja eesti meeskonna kaasabil. Te peaksite uhked olema, et teil on nii väikese maa kohta nii palju häid inimesi ja suurepäraseid näitlejaid,” sõnas ta.

Film osales PÖFFil EurAsia võistlusprogrammis, mille žüriisse kuulusid David Willis (USA), Khaled Abol Naga (Egiptus), Fatemeh Simin Motamed-Arya
 (Iraan), Intishal al Timimi (Holland/ Iraak), Piret Tibbo-Hudgins (Eesti) Csaba Káel (Ungari).

“Polli päevikuid” on varem tunnustatud Rooma rahvusvahelisel filmifestivalil žürii eripreemiaga ning auhinnaga parima filmimuusika eest.

Baltisaksa juurtega Chris Kraus on saksa üks tuntumaiud ja paljulubavamaid stsenariste ja režissööre. Ka tema varasemad mängufilmid - “Scherbentanz” (2002) ja “Neli minutit” (2007) - on pälvinud rohkelt tunnustust nii Saksamaaal kui ka mujal maailmas. Viimane neist on võitnud üle 50 kodumaise ja rahvusvahelise auhinna.

„Polli päevikud“ jutustab loo 20. sajandi algusaastate Saksamaa Keisririigi ja Vene Tsaaririigi ristumisteele jäänud ühiskonnast.
I maailmasõja eelõhtul jõuab 14aastane saksa tüdruk (Paula Beer) tagasi oma koju Läänemere rannikul, kus pinged maad jagavate sakslaste, venelaste ja eestlaste vahel on jõudnud haripunkti.
Samal ajal kui tema morbiidne teadlasest isa (Edgar Selge) hoiab perekonda oma julma kontrolli all, ravib kirglik noor tüdruk haavatud Eesti anarhisti (Tambet Tuisk) – alguses uudishimust ja siis trotsist, mis annab tõuke pidurdamatule ahelreaktsioonile.