Õhtu lõpetab sel aastal mitmetel festivalidel kiitust pälvinud ning hetkel Oscarit jahtiv jaapani animatsioonfilm “Poiss ja koletis”, mille režissööriks Mamoru Hosoda.

“Poiss ja koletis” on hinnatud animelavastaja Mamoru Hosoda kuues täispikk film. Ta on leidnud kõrget tunnustust nii animatsiooni- ja fantaasiafilmide kogukonna poolt, aga osalenud ka mitmetel mainkatel festivalidel, eesotsas Locarno ja San Sebastianiga, kus tema filmid on osalenud põhivõistlusprogrammides võisteldes suurte mängufilmidega. Paljud peavad teda Jaapani animatsioonilegendi Hayao Miyazaki mantlipärijaks. Film jätkab teekonda tänavuste Oscarite animatsioonikategooria 16 parema filmi hulgas, millest viis paremat pääsevad lõppvooru.

“Poisi ja koletise” loo keskmes on 9-aastane poiss Kyuta, kes pärast ema surma põgeneb kodust ning komistab inimvaenulikku paralleelmaailma, kus inimesed pole teretulnud. Seal kohtub ta inimkaru Kumatetsuga, kes võtab poisi oma õpilaseks. Sisaldades toredaid viiteid mitmetel tuntud raamatutel ja filmidel nagu “Alice imedemaal”, “Mowgli” ja “Karatekutt” räägib film universaalsetest väärtustest ja üldinimlikest teemadest, mida saadab suurejooneline fantaasialend ning täiueni lihvitud visuaalne keel. Tegu on filmiga, mis lastele mõjuba põneva seiklusjutuna koletistest, teismelistele räägib identiteedist ja eneseleidmisest ning pakub täiskasvanutele kaasahaarava loo Õpetaja ja Õpilase, lapsevanema ja lapse suhetest.

Üritusele on kõigil soovijatel võimalik osta pileteid Piletilevist hinnaga 15,50 eurot.