Telekanali kinnitusel ei ole neil plaanis sarja kõnealust osa niipea uuesti eetrisse lasta, vahendab BBC.

Keelu alla sattunud sarja osas, mis jõudis telesse 17. märtsil, rammib "Perepea" nimitegelane, pereisa Peter Griffin oma mälestustes autoga maratonijooksjaid, et esikoht endale saada.

Samas osas, mis kannab tööpealkirja "Turbaniga kauboi" ("Turban Cowboy"), esineb eelmisega mitteseotult ka stseen, kus ekstremistidega sõprust sobitanud perepea istub araabiapärases rõivastuses kohvikus ning kelle telefonikõne peale kõlavad taamal plahvatused ning inimeste karjed. 

Bostoni maratonipommitamise järel asus internetis koheselt liikvele monteeritud video, milles on need kaks stseeni omavahel tähenduslikult kokku sobitatud, jättes mulje, justkui oleks sari üleeile Bostonis toimunut ette ennustanud. 

Sarja looja ning hääleandja Seth MacFarlane kritiseeris liikvele läinud videot teravalt Twitteris: "Monteeritud "Perepea" klipp, mis praegu ringi liigub, on jube. Toimunu oli kuritegu ja tragöödia. Olen mõtteis ohvritega."

Foxi algatusel on praeguseks asutud videoklippe YouTube'ist eemaldama ning mitmed üleval olnud videod on praeguseks kustutatud.

Kuuldavasti on ameerika telekanal Film4 eemaldanud oma saatekavast ka Eesti kinodes ja teles nähtud tragikomöödia "Neli lõvi" ("Four Lions"), mis räägib neljast briti muslimist, kes plaanivad pommirünnakut Londoni Maratonile.