"Tänases valitsuses kindlasti ühtegi nii saamatut ministrit pole kui teleseriaali peategelane. Arusaadav, et põnevuse mõttes tulebki vint üle keerata," rääkis Aas Publikule.

"Küll aga meenutab seriaalis toimuv mulle pisut Res Publica sisenemist Eesti poliitmaastikule, mida saatis kohati sarnane stiil ja retoorika. Uus poliitika, vali kord, murrame läbi - eks need olnud kah omamoodi transparentse kommunikatsiooni initsiatiivid. Loodame, et koos Partsu kassiga jäävad need tobedused minevikku. Aga just sellise küünilise politikaanluse alasti rebimine ongi vahest "Riigimeeste" kõige tähtsam ülesanne iroonilise naljaviskamise kõrval."

Arto Aas peab üldiselt poliitikuid päris hea huumorisoonega inimesteks, sest pideva materdamise ära seedimine eeldab võimet ka enda kulul nalja teha.

"Elu aga näitab, et nalja ei tasu poliitikutel siiski liiga sageli teha, sest pahatihti ei saa auditoorium sellest aru. Nii mõnigi naljana visatud mõttetera on aja jooksul saanud hoopis teise tähenduse," räägib peaministri büroo juht, et poliitikuna tuleb huumorikatsetused hoolikalt läbi mõelda.

Seriaali esimeses osas mängis Allan Noormets peministri büroo tulevast juhatajat. Arto Aas aga ei julge enda ja seriaali büroojuhi vahele paralleele tõmmata.

"Mine tea, mis ebainimlikuks kaabakaks ta järgmistes osades muutub. Aga igal juhul on esimesed osad "Riigimeestest" mulle igati meeldinud," on Aas seriaaliga rahul.