Pähkel elas Haapsalus Katrin Nuuteri ja tema tütar Maarja peres. Kevadel kasvas Katrini pere kahe liikme võrra, kui ta sai vanaemaks ja tema kolmetoalisesse korterisse kolis ka lapse isa. Pähklikese liikumisruum jäi aga iga kuuga väiksemaks. Esialgu oli pere sunnitud piirama  tema liikumisvabadust beebi toas, kuid hiljem ka teistes ruumides.
Pähklike armastab lapsi ja eriti armastas ta oma pere pisikest, kuid lapsele oli ohuallikaks isegi Pähklikese rõõmsalt vehkiv saba. Katrin ja pere mõistsid, et kahjuks tuleb neil Pähklikesest loobuda ja otsustasid osaleda telesaates.
Pähklike võlus oma energilise oleku ja kurbade silmadega kümneid inimesi, kes olid valmis talle uut kodu pakkuma. Uute peremeeste ankeedid olid nii head, et Katrini valikusse jäi neli võrdset peret, kelle vahel ta ei suutnud valida. Perenaine otsustas kaks peret, kuhu Pähkel proovipäevale läheb, valida loosiga. Katrini sooviks oli leida Pähklikesele armastav pere, kus oleks piisavalt liikumisvabadust ja lähedal veekogu.

Esimesena tegi Pähklike tutvust Ohtu mõisa peremehe Erik Laansoo ja tema abikaasa Sirjega. Imelises Ohtu mõisas mõõdetakse liikumisruumi hektarites, ajaloolise mõisahoone taga on olemas tiik. Vahejuhtumiteta ja mänguliselt möödus ka Pähklikese esimene tutvus mõisa isase koera Šokolaadiga. Toreda päeva lõpuks leidsid Erik ja Sirje, et Pähklike sobiks nende koju väga hästi. Pähklikese seiklusi video vahendusel vaadanud Katrinile meeldis Ohtu mõis ja selle pererahvas väga. „Mõis ei ole inimesi suureks teinud,“ ütles ta.

Pähklikese teiseks peremehekandidaadiks loosis Katrin Tartu lähedal Lemmatsi külas elava Eneli Libliku pere. Enelil on kaks last, kellega Pähklike esimesest hetkest hästi läbi sai. Koera jooksuruumi suuruseks Eneli juures on üks hektar, lisaks tahab sportlik peremees Pähklikesega koos jooksmas käia. Eneli maja läheduses puudub veekogu ja pere viis vett nautiva koera autoga nelja kilomeetri kaugusele ujuma. Katrin ütles, et ka Eneli pere sobib Pähklikesele väga hästi ja otsustamine tuleb raske.

Mõlemad omanikukandidaadid läbisid edukalt ekspertide testi. Koeruse klubi treener Martti Kuldma sõnul said nii Eneli kui Erik Pähklikesega hästi kontakti. Loomade käitumise spetsialist ja loomaarst Aivi Org ütles, et Pähklikese peremeheks sobivad nii Erik kui Eneli.

Katrini ja Pähklikese viimased tunnid üheskoos möödusid asjade pakkimise ja otsuse langetamisega. Pähklikest tulid teele saatma ümbruskonna lapsed ja koeraga palju aega veetnud, jalutanud ja mänginud Katrini sõber Arne Kaur. Koer ja Katrin saadeti viimasele ühisele matkale spetsiaalselt valmistatud hüvastijätulauluga.

Katrin valis Pähklikese uueks koduks Ohtu mõisa ja peremeheks Eriku. „Loodan, et tõin teile ehtsa mõisapreili,“ ütles Katrin koera üle andes. Kahe sõbra hüvastijätt oli kurb ja nii emotsionaalne, et võttis isegi Pähklikese uuel perel silmad märjaks. Kuid ka kõige kurvem lahkumine võib olla uue ja hea elu algus. Saate lõpuks oli Pähklike oma uue kodu ja perega harjunud ning nautis elu täiel rinnal.