“Filmis räägivad inimesed, kes nii või teisiti, kas õnnestunult või luhtakiskunult on proovinud oma tõvest lahti saada,” ütles filmi stsenarist ja režissöör Olev Remsu ETAle. “Esindatud on igat sorti inimesed, kelle seas on ka mõningaid prominente, nagu Arvo Kukumägi, Leonhard Lapin ja Ott Arder, kuid kaamera ette pole nad palutud kuulsuse, vaid selle järgi, kuidas nad asjaga kursis on ning oma muret ja vaeva esitada oskavad.”

Remsu sõnul on filmi põhisõnumiks viinatõve kui ravitava haiguse teadvustamine. “Igasse napsitajasse tuleb suhtuda kui haigesse, mitte kuidagi teisiti,” rõhutas Remsu.

Kaheksa päevaga üles võetud filmis on juttu nii sotsiaalsest ja inimlikust kui kliinilisest ja bioloogilisest surmast, mille põhjustajaks on olnud viin.

“Musta materjali kogunes selle aja jooksul 11 ja pool tundi, millest monteerus stuudio Alpic Film Productioni 54minutine film,” rääkis Remsu ETAle. Operaatoritöö tegid Veiko Taluste ja Tõnu Lepik, helirežissööriks oli Mati Jaska. Filmi teksti loeb Kärt Tomingas, kes esitab ka kolm oma laulu, üks neist uhiuus.

Remsu esimene režissööritöö esilinastub Tallinna Kinomajas 16. jaanuaril kell 18.