Novelli tegevus toimub  pulmapäeva varahommikust järgmise päeva varahommikuni. Sündmusi juhib force majeure, vääramatu ja ettenägematu jõud - kombed ja rituaalid, mis rohkem kui sada aastat tagasi veel toimisid.  Peategelaseks Maara, noor pruut, kes viiakse uude peresse.

Peaosas on noor näitlejanna Rea Lest, kes kehastab peategelast ka kahes järgnevas novellis ”Süüta” ja ”Vari”, mis filmitakse järgmise aasta kevadel ja suvel. Esimeses novellis mängivad veel Jörgen Liik, Üllar Saaremäe, Toomas Suuman, Priit Pedajas, Katariina Unt, Õie Sarv, Peeter Volkonski ja paljud teised.

Teise novelli „Süütu” tegevus toimub  1947.a. kevadel. Peategelaseks Ingerimaalt Eestisse küüditatud noor Elina. Edasiküüditamise hirmus registreeritakse eestlase Heinoga fiktiivne abielu. Noored  hakkavad elama Heino onu korteri verandal,  kummalgi eraldi nurk ja magamisase.

Kolmanda novelli „Vari” peategelane Luna Lee  on otsustanud kodust põgeneda. Juhuse tahtel satub tüdruk  töötu näitleja  ja tema naise karile jooksnud suhte tunnistajaks. Vastukaaluks pakub Püha Peetruse koguduse pastor Teofilos Jumalaga kokkulepet. Ometigi jääb ka Teofilos päästjana abituks.

Filmi operaator on Erik Põllumaa, kunstnik Toomas Hõrak, kostüümikunstnik Reet Aus, produtsent Kaie-Ene Rääk. Filmi tootja on F-Seitse.
 
Filmi valmimist toetavad Eesti Filmi Instituut ja Eesti Kultuurkapital. Sulev Keeduse uue filmi esilinastus on planeeritud aastasse 2015.