Merlin on 22-aastane tulevane maastikuarhitekt ja just seda ta praegu Maaülikooli magistrantuuris tudeeribki. Loodus ja loomine tundub neiule eriti südamelähedane olevat ning mõlemat leiab ta ka jumalast. Nimelt on ta sügavalt usklik ega unusta söögilaudagi istudes palvet lugeda.

Looja kuulekus ei takista tütarlapsel aga ka pisut patustada ja nii jätabki Merlin poolkogemata võistluskaaslastele rääkimata, et tegelikult õpib ta lisaks Maaülikooli maastikuarhitektuurile ka Tartu Kutsekeskuses kokandust.

Merilini retseptid
Esimene eelroog: Avokaado-kreveti salat ciabattal

Vaja läheb:
1 suurem ciabatta
2 avokaadot
300 g puhastatud krevette soolvees
1 keskmine punane sibul
3 spl hapukoort
soola
sidrunipipart

Valmistamine: Koori avokaado ja eralda kivi, lõika avokaado ribadeks ning aseta suuremasse kaussi. Lisa kooritud ja tükeldatud sibul, krevetid ning hapukoor. Maitsesta soola ja sidrunipipraga ning sega segu hoolikalt. Lõika ciabattast viilud, vala viilule veidi õli ning serveeri salat saia peale.

Teine eelroog: Roheline salat päikesekuivatatud tomatite ja parmesaniga
Vaja läheb:
400 g rohelise salati segu
50 g parmesani juustu
30 g päevalilleseemneid
100 g päikesekuivatatud tomateid

Kaste:
2 spl oliiviõli
1 spl mett
3 spl ebaküdooniamahla
soola
pipart

Valmistamine: Aseta roheline salat suurde kaussi, väikses kausis sega hoolikalt salatikastmeks õli, ebaküdooniamahl ning mesi. Maitsesta soola ja pipraga. Vala kaste rohelisele salatile ja lõika päikesekuivatatud tomatid neljaks ning lisa salatisse. Rösti kuumal pannil vähese õliga päevalilleseemned, lisa röstitud seemned salatisse ja riivi peale parmesani juustu.

Pearoog: Ahjuliha pähklite ja sibulaga

Vaja läheb:
1,6 kg sea seljakarbonaadi
150 g sarapuupähkleid
5 keskmist sibulat
Santa Maria ürdi-küüslaugu lihamaitseaine
2 tl köömneid
5 dl vett
soola

Lisand:

1 suurem suvikõrvits
4 paprikat (soovitavalt erinevaid värve)
3 spl sojakastet

Kaste:

200 g šampinjone
1 spl võid
3 dl vett
2 spl jahu
1 tl soola

Valmistamine: Pane liha ahjuplaadile küpsetuskotti, maitsesta soola, maitseaine seguga,  köömnetega. Puhasta ja viiluta sibul, lisa lihale ka pähklid ja vesi. Pane liha ahju u 3 tunniks, 200 kraadi juures. Pese ja puhasta paprika ja suvekõrvits, viiluta paprika ja suvekõrvits. Prae köögiviljad kuumal pannil, lisa sojakaste. Kastme jaoks pese ja viiluta šampinjonid, kuumuta või ja prae selles šampinjonid. Lahusta vees jahu ning lisa šampinjonidele. Lisa ka hapukoor ja kuumuta veidi, kuni kaste on paksenenud

Magustoit: Amarettokook

Vaja läheb:
Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
75 g võid

Täidis:
3 tl želatiini+3sl vett
2 muna
2,5 dl tuhksuhkrut
2 tl vanillisuhkrut
0,75 dl mandlilikööri (nt Amarettot)
1sl sidrunist pressitud mahla
200 g maitsestamata toorjuustu
1.5 dl hapukoort
2 cdl purustatud mandleid
2 cdl vahukoort

Kaste:
200 g astelpajumahla
2 spl tärklist
2 dl vett

Kaunistuseks:
1dl kakaopulbrit

Valmistamine: Peenesta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele. Paisuta želatiini 5 min külmas vees ja sulata siis kuumaveevannil, jäta jahtuma. Vahusta munad tuhk- ja vanillsuhkruga kõvaks vahuks. Lisa liköör ja sidrunimahl, toasoe toorjuust, hapukoor ja purustatud mandlid. Sega hulka vahustatud koor. Viimaks nirista juurde veidi jahtunud želatiinisegu, sega kiirelt läbi. Vala täidis vormi küpsisepõhjale ning lase üleöö külmas seista. Vahetult enne serveerimist võta tort vormist. Sõelu üle kakaopulbriga. Kastme jaoks kuumuta mahl ja lisa vees lahustatud tärklis, jahuta ning serveeri külmalt koogi kõrvale.