Alates sellest, kui "Titanicust" sai kõigi aegade üks edukaim film, on arutletud, kas Rose jättis Jacki surema või mitte, kirjeldab Daily Mail.

Filmi lavastaja James Cameroni sõnul ei oleks suutnud puitalus mõlemit kanda.

Ameerika üks populaarseim saatesari "Müüdimurdjad" võttis aga selle teema aga uue hooaja alguses põhjalikult käsile ning viis läbi hulgaliselt teste, mis näitavad, et DiCaprio tegelaskuju oleks katastroofi üle elanud, kui Rose, keda mängis Kate Winslet, oleks ta parvekesele lubanud.

Telekanali Discovery meeskond taaslõi teatraalsed tingimused, mille tagajärjel Titanic 1912. aastal uppus ning testis alajahtumistega eksperimenteerides, et Jack oleks ellu jäänud, kui ta oleks veest välja hulpivale alusele roninud.

Testid tõestasid, et puust uks, millel Rose lebas, oleks kandnud nende mõlema raskust, kui nad oleksid päästevesti alla pannud.

Saate lõppsõna saab Cameron, kes sõnas: "Ma arvan, et te ei saa mõttele pihta. Stsenaariumi järgi saab Jack surma. Ta pidi surema. Nii et võibolla panime puusse ja alus oleks pidanud olema veidi väiksem, aga see mees pidi uppuma."

Meenuta seda filmimaailma üht traagilisemat stseeni: