Inimkond elab huvitaval ning kiirete muutuste ajastul. Maailma raputavad looduskatastroofid. Paljudes maailmajagudes on sõjaoht ning poliitilised pinged. Mitmed looduses esinevad liigid on kadumas. Üle maailma surevad välja mesilased. Paljud mehed tahavad abielluda meestega ja mitmed naised naistega. Euroopas võidab inimeste poolehoiu habemega naine. Senine normaalne ei ole enam normaalne või on? Mis päästaks maailma? Ilmselt päästab maailma vaid armastus…

Liblikad siseorganites ehk Armastus, mis päästab maailma on lavastus, mida peaks iga eestlane vaatama vähemalt ühel korral selle suve jooksul. Tegemist on Monoteatri esimese stereo-lavastusega. Esmakordselt on koos laval võrratu koomikutepaar Jan Uuspõld ja Piret Kalda. Lavastus on zhanriliselt väga mitmekülgne. Publikuni tuuakse elemente stand-up comedyst, sketshikomöödiast, situatsioonikoomikast, mis vahelduvad absurdini kasvavate teemaarendustega ja absurdihuumoriga.

“Lavastus keskendub naiseks, meheks, isaks, emaks, partneriks ja lapseks olemisele tänases Eestis ning maailmas. Meie eesmärgiks on pakkuda rohkelt äratundmist ning nalja meie endi igapäevaelust. Me teame, et oleme võtnud ambitsioonika ülesande, päästa maailm. Kuid meie õnneks ei tee me seda paljakäsi, vaid kasutame kahte kõige võimsamat relva - armastust ning naeru,” rääkis Monoteatri juht Karl Kermes.
“Jan Uuspõllu legendaarse Ürgmehe viimasest etendusest on möödas vaid neli aastat, kuid naiseks ja meheks olemises ning omavahelises suhestumises on selle aja jooksul toimunud palju muutusi. Rein Pakk on selleks suveks kirjutanud väga värvika ning mitmekihilise komöödia, mis aitab eestlastel taas üle vaadata enda ja oma naabrite elu ja suhted ning selle terava huumoriga tahame viia Eesti elu ja inimsuhted uutesse kõrgustesse” jätkas Kermes.

5. juulist 20. juulini antakse Eesti vabaõhulavadel kokku 10 etendust.
Et kõigil oleks võimalus etendusest osa saada on kuni 5. juunini Piletilevis müügil soodupiletid. Mõeldes peredele on Piletilevis müügil ka perepiletid.

ETENDUSED TOIMUVAD:

5. juulil Rakvere Linnuses
6. juulil Võru Kandle aias
13. juulil Kuressaare Lossi hoovis
14. juulil Kärdla laululaval
15. juulil Haapsalu Piiskopi Linnuses
16. juulil Tallinna Lauluväljakul
17. juunil Viljandi uuel laululaval
18. juulil Tartui Laululaval
19. juulil Rapla Laululaval
20. juulil Pärnu Vallikäärus