Kõndimiskool - Miss J valusad kommentaarid võtsid pisara silma

Esimesed majas elatud päevad tõid otseloomulikult konflikte. Ilmnes, kes on lohakas ja kes kiuslik pedant. Triinul oli nii mõndagi öelda oma majakaaslaste kohta. Igasugused tülid ununesid aga momentaalselt, kui saabus kiri teatega, et järgmisena hakatakse poodiumil kõndimist õppima. Keegi ei osanud oodatagi, et uksest astub sisse "Ameerika Tippmodelli" kuulus kohtunik Miss J Alexander. Neiud ei suutnud oma silmi uskuda ja kiljusid ennastunustavalt.

Rõõm oli aga õige üürike, sest Miss J andis neidudele jalga kõrged kingad ning asus karme hinnanguid jagama. Riukalik staarkohtunik otsustas neidusid ka korralikult kiusata. "Mõni kõndis hästi mõni halvasti, aga Kerli kõndis täpselt nii, nagu ma arvasin, et võiks," naeris ta. Vaene Kerli arvas, et see on kompliment ja tänas, kuid kui geniaalne kõnnakutreener astus lavale, et neiut matkida, selgus, et tegelikult oli tegu sulaselge mõnitusega.

Kui Kerlile said saatuslikuks 3 numbrit suuremad kingad, mis tal enda sõnul kõndimist segasid, siis Anna-Lysi kohta oli Miss J'l veel karmim kommentaar varuks. "Anna-Lys, sa võiks laulmise juurde jääda," muigas ta. Ja aina hullemaks läks. "Mari, ma näed välja, et oleksid täna Viagrat võtnud!" "Triinu, sul on poisid-tulge-mulle-järele-kõnnak, vähem seksikiisut palun!" jätkas staarkohtunik. Anita pistis aga lihtsalt töinama.

Siis läksid aga asjalood tükk maad paremaks. "Adelinal on vapustav keha ja Helina naeratus pani toa särama," kiitis Miss J. "Lisann, sa näed välja nagu Tilda Swinton, tead ikka kes see on?" imetles ta. Kerli Kai silmad lõid kohtuniku pahviks ja Evelin oleks võinud olla enesekindlam. Keiu poodiumikõnnak oli parim ning Ksenja meenutas sünget gooti vapiiritari, kes pakkus teistele kõva konkurentsi. Vormikam Ksenja oli Miss J meelest liiga kommertslik ning Aleksandra meenutas missivõistluste kaunitari.

Esimesed tülid ja jääkülm fotosessioon Tallinna Külmhoones

Ksenja arvas, et Keiu ei suhtle pärast kiitusavaldusi teiste neidudega enam Tüdrukute arvates arvas Keiu lausa, et ta on üleolev maailma naba. "See on kadedus, ma tahan olla nagu sina, aga ma ei ole," nuttis Ksenja. Seejärel saabus vihjekiri, mis sisaldas sõnu "läbi tule ja vee" ning viis neiud Tallinna Külmhoonesse, kus fotograafiks oli Kalle Veesaar ja reklaamitavaks tooteks jäätis. Poseerida oli vaja bikiinides, kehad kaeti külmakreemiga ja neiud pandi jäätisetuutudele pikali. Pildistamiseks anti igaühele 20 minutit, kõigil oli külm, kõhnemad lõdisesid. Ksenja avaldas, et vihkab pesus pildistamist, erinevatel neidudel olid erinevad riided, mõni oli lilleneiu, mõni sadomaso hõnguline murdja, mõni kassikostüümis, mõni harkis jalgadega.

Esimest korda ilmnes ka, et Aleksandra kaugeneb teistest ja tunneb end ebamugavalt, sest ei oska eesti keelt. Neiud nurisesid, et ta pole vaevunud eesti keelt ära õppima ning kuigi Ksenja tõlkis koguaeg kõik ära, siis polnud teda alati kõrval. Sellest hoolimata spekuleerisid tüdrukud väljahääletamise eel, et lahkuda võiks Anita. Elimineerimispaneelil tegi Miss J tüdrukutele ülesandeks kõndida mööda poodiumi koos kahel kandikul asuvate kingadega. Karmi kõndimiskonkursi võitis Adeline. "Sa olid suurepärane ja me anname sulle auhinna, milleks on 10 suurepärast kingapaari," avalda saatejuht Kaja Wunder.

Esimesena hinnati Adelina pilti. "Te näete välja nagu laip," arvas Arne Niit ning teised kohtunikud pidid temaga nõustuma. Teine hinnatav oli Triin. "See on üks seksikaiamd pilte, aga teie vöökoht ei veel nii ilus, kui ta peaks olema," kritiseeris Niit. "Sa oled nagu Gwen Stefani, hoiad jäätist nagu mikrofoni, siin toimub midagi," kiitis Kaja. "Ma poleks arvanud, et nii malbest tüdrukust saab midagi nii vinget," lisas Toomas Volkmann.

Kuna Ksenja-nimelisi neidusid oli kaks, võttis vormikam Ksenja endale hüüdnimeks Xena ning sai kohtunikelt kiita. "Seda jäätis ma sööks," arvas Niit. Alexandra oli samuti ilusa pildiga hakkama saanud, kuid ka kriitikat leidus veidi. "Sa peaks oma keha lühidust varjama, sa oled nagu laip," ladus Niit oma lemmiketteheite letti. Keiu seevastu vaimustas jällegi žüriid jäägitult. "Kallis, sa võid oma kehaga teha midaiganes," ahhetas Miss J. Niit aga leidis ka veidi vigu. "Sa oled natuke üle pingutanud, sa oled nagu tiiger, ma kardan seda tiigrit!" Kaja leidis, et tegu on ilusa moepildiga, kuid hoiatas samuti, et neiu üle võlli ei läheks.

Üks neiu minestab - žürii on šokeeritud!

Siis minestas täiesti ootamatult Helina ning lõi žürii pahviks. "Vaesekene, ta on nii peenike!" kõlasid hüüded ning Kaja põrutas: "Tüdrukud, kas te ikka sööte piisavalt?" Miss J, kes on ilmselt aga igasuguseid reaktsioone näinud, nentis lihtsalt külmalt: "Su minestus oli fantastiline! Isegi kui te minestate, siis te olete modellid, tehke seda graatiliselt!" Anita kohta leiti, et kuigi ta jätab väga vaikse ja hädise mulje, siis võib ta olla ka kindlasti "õudne bitch". Nii vähemalt arvas külaliskohtunik. "See on õudne pilt, aga mulle meeldib," leidis Niit. "Sul on koguaeg nutuvõru ümber suu, aga sa oled tubli," leidis Toomas. "On ned õnnepisarad ikka, kullake," muretses Miss J, kui Anita jälle töinama pistis.

Adelina pilt sobis Niidu meelest rohkem pesupoe akna peale, sest pilt oli väga ilus, aga sellel oli jäätisega vähe pistmist. Lisaks leidis Margit Jõgger, et näoilme oli liiga tuim. Evelin suutis Miss J meelest kõige enam muutuda. "Sa ei lama siin, vaid seisad püsti," kiitsid teised kohtunikud. "see pole jäätisereklaam, see on parfüümireklaam," leidis Kaja ning Toomas lisas juurde, et see meenutab mõne 80-ndate superstaari fotot. Kerli Kai sai hoiatuse, et fotodel oma pikka kaela ei kaotaks ning Niit nentis, et mõmmibeebist on saanud tiiger. "Te olete võimeline kehastuma, see pilt on hea ja spetsiifiline!" kiitis ta.

Ksenjal paluti õppida pealaest jalatallani poseerima ning leiti, et pilt on täiesti okei. Siis saabus aga saatejuhil kord esimest korda vihastada. "Ma kuulsin, et sa ei taha pesus olla, mis see tähendab? Modellid on tööriistad, keda fotograafid ja disainerid kasutavad, pead avaldama vähem arvamust, muidu ei saa sinust modelli," hoiatas ta Ksenjat. "Anne-Lys, see pilt on üllatus, aga kontrolli, et silmad ei jookseks ühte nurka, et ilme ei oleks nii hirmutav," andis Margit ooperilauljatarile nõu. Minnihiireks kehastunud Mari jättis armsa ja lõbusa mulje, kuid keha asend polnud kõige parem. "Sa oled nagu lihvimata teemant," leidis Toomas.

Kerli pilt tekitas kõigis vastakaid tundeid. "See on kõige raskem pilt, mida vaadata, ma ei saa öelda, kas see on hea pilt, ma ei oska ka hinnet anda," oli ta segaduses. "Sa ei tohi kätt vastu keha suruda, mulle see pilt ei meeldi," oli Kaja tükkmaad konkreetsem. Lisann sai kiita, et oli pööranud tähelepanu ka sõrmedele, et pilt on piisavalt seksikas, aga mitte üle võlli. Miss J viskas ka Arne Niidule veidi silma, paitades ta küünarnukki. "Sa tahad, et sa sind piitsutaks, Arne, tahad küll!" Lisanni kohta oli Toomasel veel lisada, et neiu oskab end pinges hoida, mis joonistab figuuri välja, kuid alati pole hea, et vaadataks otse.

Head aega, Kerli!

Esimeses saates osutus parimaks Xena Ksenja, kes sai auhinnaks reisi Itaaliasse ning esimesena pidi lahkuma Kerli, kellel ei õnnestunud reklaampilt absoluutselt ning ka poodiumil ei osanud ta kõndida.