Ka Hercule Poirot´ ja sarja “Allo, Allo!” tegelased tähistavad jõule, telekokk Jamie Oliverist rääkimata. Laste tele-kingikotis on pikad multikahommikud, lastefilmid ja -saated. Muidugi tähistatakse jõule ka Tomi juures.

Esimese jõulupüha oodatud heategevusprogramm “Jõulutunnel” teeb sel aastal koostööd Eesti Naiste Varjupaikade Liiduga ja keskendub teemades peresuhetele.

"Jõululaupäev tuleb veeta omadega" – just nii ütleb kaheosaline saade “Jõuluõhtul omadega”. Külas ollakse aasta isa Heinz Valgu perel ja Jüri perekooril, kus lauljaid on lausa kolmest põlvkonnast. Teine osa on eetris 25. detsembril.

Kaunis traditsioon toob näitlejate toetuse Maarja küla lastele. Tänavune kontsert "Kuula, palun!" Maarja küla toetuseks on salvestatud 16. novembril Vene Teatris. Filmi- ja teatrimuusika šedöövreid laulavad näitlejad Ülle Lichtfeldt, Peeter Volkonski, Kärt Tomingas, Märt Avandi, Diana Klas jpt. “Laul Maarja külale” on vaatajate päralt 24. detsembril.

Jõululaupäeval näeb saadete vahel vahepalu, kus Kadi Jaanisoo ja Toomas Luhats astuvad ajas mitu sammu tagasi või edasi, teevad eestipäraseid jõulutoimetusi ning järgivad unustusehõlma vajunud traditsioone.

Jõulutunnel teeb sel aastal koostööd Eesti Naiste Varjupaikade Liiduga ja keskendub teemades peresuhetele. Eetris ollakse juba kümnendat korda. Annetustelefonid, millel helistades on võimalik toetada naiste varjupaikade ja nõuandetelefoni üle-Eestilist tegevust, on avatud 18. – 27. detsembril. Saadet näeb 25. detsembril.

Esimese jõulupüha perefilm “Jõululugu” tuleb soomlastelt, kes näitavad seni avaldamata lugu Jõuluvana elust. Hoolimata perekondlikust tragöödiast ja raskest elust kasvas kaugel Põhjamaal hingematva maastiku taustal üks suur ning puhas süda täis armastust kogu maailma laste vastu ...

28. – 30. detsembril on eetris kolmeosaline sari “Kirjad laulupeolt”. Saadetes saab näha materjali, mis peol näitamata jäi, ning palju sellestki, mis päevi kestnud ülekannetesse, lõpututesse intervjuudesse ja suvistesse uudistesse ei mahtunud. Tervikuks on lood sidunud stsenarist Peep Pedmanson ja režissöör Mikk Rand. Saated valmisid Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse, ERR-i  ja MTÜ Kinobussi koostööna.

Ka aasta viimane “Tähelaev” 27. detsembril on suvise suurpeo-meeleolus – saatejuht Meelis Kompus palub stuudiosse Laulu- ja tantsupeo sihtasutuse juhi Aet Maatee.

Pühadeaja värsked dokumentaalfilmid on Eesti kultuuriloolised portreed. 27. detsembril on eetris film “Maestro” fotograaf Kalju Suurest. 29. detsembril näeb kahte filmi: olümpiavõitjast Kristjan Palusalust ning skulptor Jüri Ojaverist. 30. detsembril saab ETV vahendusel osa ilusast suvisest augustipäevast, mil kohtusid Järvide perekonna 16 liiget – film kannab pealkirja “Järvimuusika”.

Popmuusikasõbrad leiavad ETV pühadekavast tänavuse Eurovisiooni võitja Alexander Rybaki kontserdi, samuti Durhami müstilises katedraalis salvestatud talvise kontserdi Stingilt, mõlemad sellest aastast.

Klassikalise muusika austajatele pakub ETV Verdi ooperi “Traviata” suurejoonelist salvestust ning Birgitta festivalil üles võetud Tauno Aintsi kantaati Leelo Tungla tekstidele “Aeg armastada”.

Aastalõpu intervjuu Vabariigi Presidendiga on eetris 21. detsembril kell 21.40; intervjuu peaministriga 30. detsembril kell 21.30.