Täna tutvustasid TV3 ja Viasat Sport Baltic 7.-23.veebruarini toimuva Sotši taliolümpiaga seonduvat. Sõna said Siim Sukles, Anna Levandi, Gunnar Kuura, Jaak Mae, Margus Hernits, Anne Šaraškin, Priit Leito ning Kalev Kruus. TV3 tegevjuhi Priit Leito kinnitusel on TV3 uisuülekanneteks valmis nii eetris kui TV3Plays ning valmisolekut tervet olümpiamöllu näidata kinnitas ka Viasat Sport Balticu Eesti-poolne vastutav toimetaja Kalev Kruus.

Eesti Uisuliidu peasekretär Gunnar Kuura tunnustas kõiki meie sportlasi, kes Sotši sõidavad, tõstes eraldi esile uisutajad. Jelena Glebova ettevalmistustest rääkis lähemalt treener Anna Levandi: „Olümpia eel on õhkkond on hea, püüame kõigest väest, virisemist ja depressiooni pole ning eks ka mina ise pean olema positiivne ja energiline, sest sportlasele on see väga oluline,“ selgitas ta. TV3 otse-eetris hakkavad uisutamist kommenteerima endised iluuisutajad Anne Šaraškin ja Margus Hernits ning uue tegijana saatejuht Mart Sander. „Suhtun uisutamisse lugupidavalt, ala on mind alati huvitanud ning professionaalide kõrval jääb minu osaks meelelahutuslikule telekanalile sobivalt emotsionaalsem pool,“ märkis ta.

Kohal viibis ka Jaak Mae, keda näeb „Seitsmestes uudistes“ erinevaid taliolümpia-alasid katsetamas ning Erkki Sarapuu, kes koos kolleeg Kadri Pikhofiga õpib Anna Levandi käe all uisutama, et veel enne olümpia algust ühist jäätantsukava esitleda.

Viasat Sport Baltic kanalil kannab Viasat üle olümpiat enam kui 240 tunni ulatuses, neist üle 200 tunni otseülekannetena ja eestikeelse kommentaariga. Lisaks pakub Viasat veel ingliskeelse kommentaariga kuut HD kanalit, kus vaataja saab tervele olümpiale kaasa elada. Samuti rõõmustab spordisõpru eraldi kanal, mis näitab ööpäevaringselt olümpia-uudiseid ning päeva tipphetki.

Eesti Olümpiakomitee peasekretär Siim Sukles tundis heameelt, et tänu TV3 ja Viasati kanalitele on taliolümpia sel aastal kättesaadavam varasemast laiemale publikule. „Mida enam on erinevaid võimalusi olümpiale kaasa elada, seda parem,“ ütles ta.