Esimeseks mustanahaliseks Bondiks saab tunnustatud linateoses "Selma" Martin Luther Kingi kehastanud 39-aastane Nigeeria päritolu briti näitleja David Oyelowo, teatab The Guardian. Rolli hakkab ta täitma uusimas ametlikus Bondi-loos "Trigger Mortis", mille autoriks on briti kirjanik Anthony Horowitz. Lisaks James Bondile annab Oyelowo audioraamatus hääle veel mitmetele teistelegi tegelaskujudele.

Oyelowo leiab, et aeg on küps ka filmi-Bondi mustanahaline kehastama panna ning leiab, et "The Wire'i" täht Idris Elba, keda paljud soovivad selles rollis näha, oleks selleks suurepärane valik.

"Kuna film ja televisioon on kaks väga erinevat kultuuri, siis oleks mustanahaline Bond kultuuriline sündmus ja manifest, mitte lihtsalt meelelahutus," sõnas ta.

Teatrinäitlejana on Oyelowo varemgi kehastanud traditsiooniliselt "valgeid" rolle - kord mängis ta Royal Shakespeare Company etenduses kuningas Henri VI, saades suure kriitikatormi osaliseks. "Üks briti akadeemik ütles, et naeruvääristame iseend, kui laseme mustanahalistel Inglise kuningaid mängida, sest Inglise kuningad pole mitte kunagi olnud mustanahalised. Samas pole ma ka kunagi näinud, et Cleopatrat mängiks egiptuse näitlejanna," meenutas näitleja.