Riina (44):

Pühapäeva õhtupoolik võiks ju olla televaatajaile üdini meelelahutuslik ning seda ka kvaliteetselt. Küll aga ei mõista ma sugugi TV3 viimase aja suunitlust – näidata ekraanidel madalat ja labast sisu. Ma arvasin alati, et selline lihtne ja kentsakas "naljategemine" on seni ikka Kanal 2 rida olnud, aga võta näpust! TV3 tuleb järjest imelikemate asjadega lagedale.

Kui tuli "Prooviabielu" ja selgus, mida see saade endast kujutab, hingasin isegi mõningase südamerahuga, et nüüd on see madalpunkt saavutatud ja edasi saab minna ainult ülespoole. Tasus mul vaid paar nädalat heas usus kannatada, kui paisati eetrisse mingi süldibändide konkurss, mida on lihtsalt nii piinlik vaadata, et tahaks endal juuksed peast kakkuda, kui teler selle saate peale kauemaks kui minutikene jäänud on.

Olgu nii, ma mõistan, et Eestis valitseb muusikamaailmas ikka jõle suur süldiansamblite ülekaal ja neid leiab iga nurga pealt. Mängivad nad ju pulmades, juubelitel, matustel ja nii edasi. Täitsa arusaadav – ega tavainimene jaksagi endale Uku Suvistet või Ott Leplandi pulmalaulikuks palgata. Miks siis mitte võtta keegi, kes lõbusa peo palju väiksema raha eest ära teeb. Ega ma tegelikult alahinda ka süldibändide tööd, mida nad oma repertuaaride ülesehitamisele pühendavad, aga äkki jääks ikka pulma ja juubelile, ärgem ronigem telekasse?

Kõrvad tahtsid verd jooksma hakata, kui möödunud pühapäeval siis lõpuks otsustasin, et hea küll – vaatan selle saate otsast lõpuni. Saatejuhid on nagu nad on. Kalle Sepp on umbes samasse auku kui see kogu saade, aga Sünne on seevastu väga sümpaatne naisterahvas. Olgugi, et ise ka süldikas laulab. Võib-olla oskabki seetõttu pisut paremini nende osalistega suhestuda.

Aga tule taevas appi! Kunagi oli ETV-s eetris mingi perebändi saade, kuhu siis lihtsad inimesed perekonniti lõõritama läksid. TV3 tallub sama rada, aga sada korda piinlikumalt, sest need süldikad on lihtsalt nii halvad, et ma isegi ei oska kogu sest virvarrist midagi konkreetset välja tuua.

Ning kas ma saan õigesti aru, et enese narrikstegemise peaauhind on külmkapp? Midagi seal auhindadest soiuti, aga ainus, mis kõrvu jäi, oli "tuliuus külmik"... No tere hommikust. Mine telekasse, tee end lolliks ja kui veab, saad külmiku."