Puhta töö tegi eepiline ulmefilm “Battlefield Earth” (Lahinguväli Maa), mis kogus seitse vaarikat.

“Battlefield”, mis sai muuhulgas halvima filmi auhinna, saavutas seega sama rekordtulemuse, kui 1996. aastal film “Showgirls”.

“Kohtunike jaoks oli tegemist lapsemänguga,” nentis Golden Raspberry Foundationi juht John Wilson. ““Battlefield” on tõeline käkerdis.”

John Travolta, halvima filmi peaosatäitja, pälvis viletsaima näitleja Kuldvaarika. Mees etendas linateoses rastapatsidega tulnukat.

“Battlefield” tituleeriti “suure eelarvega ulmefiaskoks” ning Travoltat nimetati “rastapatsidega kollahambuliseks kõkutav-psühhootiliseks tulnukaks”.

Halvima ekraanipaari preemia said “Travolta ning kõik, kes temaga koos “Battlefield Earthis” mängisid”.

Filmi produtsent Elie Samaha tegi pärast tseremooniat avalduse, milles avaldas tänu. “Olen reklaami eest tänulik. Mida rohkem kriitikud “Battlefield Earthi” nüpeldavad, seda rohkem DVD-sid müüakse,” nentis ta.

”…Sellest filmist võib saada kinolegend ning usume, et peame vastu vähemalt seni, kui kriitikud vaikivad.”

Saientoloogia rajaja L. Ron Hubbardi ulmeromaanil põhinev teos on siiski mõningatelt ulmesõpradelt ka kiidusõnu pälvinud.

Ühtki auhinda ei õnnestunud aga saada Adam Sandleri filmil “Little Nicky” (Väike Nicky), mis kandideeris viies kategoorias.

“Olen pettunud, et Adam Sandleri film täiesti ilma jäi. See oli samasugune käkk, kui “Battlefield,” nentis Wilson.

Parima näiskõrvalosatäitja Kuldvaarika pälvis sellesama ulmeteose eest Kelly Preston, halvima meeskõrvalosa tegi aga Barry Pepper. Halvim lavastaja on Robert Christian ning viletsaima stsenaariumi autorid Corey Mandel ning J.D. Shapiro.

Maailma küündimatuimaks näitlejatariks tunnistati Madonna filmis “The Next Best Thing” (Paremuselt teine asi), kus staar täidab üksikema rolli. Viletsaima järje või korduslavastuse preemia sai “Book of Shadows: Blair Witch 2” (Blairi nõiafilm 2: varjuderaamat).

Kuldvaarikas kujutab endast golfipalli suurust kuldseks võõbatud vaarikat, mis kinnitub vedruga filmikarbi külge. Auhind on fondi andmeil väärt 4 dollarit ja 29 senti (75 Eesti krooni).