Film on musta huumoriga segatud põnevik mis räägib põhiliselt kolme noormehe seiklustest Tallinnas - kuid kuna tegemist on ansamblifilmiga, hargnevad kõrval lahti veel mitu erinevat lugu.

Osades on Taavi Teplenkov, Priit Võigemast, Ivo Uukkivi, Hendrik Toompere jnr, Sten Karpov, Martin Mill, Priit Loog, Raivo Trass, Ago Roo, Lauri Pedaja, Martin Algus ja kümmekond noort näitlejat kes leiti kevadel toimunud avatud casting'ul.

Filmi stsenaarium osales 2010. aastal Tallinnas Baltic Eventi POWR workshop'is.

Esialgse stsenaariumi autoriks on Andres Poom, arendusele aitasid kaasa Birk Rohelend ja Liisi Rohumäe ning dialoogid viimistleti Martin Alguse poolt.

Film on debüütfilmiks režissööridele Andres Kõpper ja Arun Tamm. Filmi vastutav produtsent on Andres Poom.

"Vasaku jala reede" tootmine on 5% osaluses finantseeritud võttetiimi enda poolt, 10% erinevate toetajate poolt (kaasa arvatud Hasartmängumaksu Nõukogu) ja ülejäänud on omafinantseeringust.

Samas aitas kaasa ka Balti Filmi- ja Meediakool hinnaalandustega tehnika osas ning filmimisel kasutatud RED ONE kaamera üüriti widescreen.ee poolt soodsa hinnaga. Filmivõtetel aitas kaasa ka mitu tasustamata vabatahtlikku, kes ei kartnud 16 tunniseid võttepäevi ning soovisid kaasa aidata filmi valmimisele.

Augusti lõpus hakkab pihta järeltöötlus.