Stieg Larssoni bestselleri Milleniumi-sarja fännid jooksevad üksteise võidu poodi, et saada oma „Ämblikuvõrgus tüdruku"raamat, hoolimata sellest, et raamatu autori elukaaslane kutsub inimesi üles raamatut boikoteerima, kuna see on kirjutatud kellegi teise poolt, vahendab Telegraph.

Mr Larssoni elukaaslaseks rohkem kui kolmkümmend aastat olnud Eva Gabrielsson ütleb, et tema mees oleks maruvihane, kui teaks neljanda raamatu väljatulekust, mis ajastati ilmuma raamatu esimese osa ilmumise 10ndale aastapäevale.

Tema sõnul alustas Larsson neljanda raamatu kirjutamisega vahetult 2004. aastal saadud südameinfarkti, millesse ta suri. Raamatus keskendunuks ta populaarseks saanud peategelastele.

Kuna Gabrielsson ei olnud raamatu autoriga abielus ning Larsson ei teinud testamenti, läks tema kinnisvara kirjaniku vennale ja isale. 61-aastane Gabrielsson nägi kurja vaeva, et saada surnud mehe varale küüned taha, kuid kaotas lahingu.

Uus romaan on kirjutatud David Lagercrantzi poolt, kes on hästi tuntud ka kui Rootsi jalgpallur Zlatan Ibrahimovici autobiograafia variautorina.

Gabrielsson märkis, et uue raamatu ilmumine häirib leina ning tunnistas ühtaegu, et on pannud viikingi needuse kõigile neile, kes tema eksmehe nimel raha teenivad.

„Ma küsisin seda, et nende inimeste karjäär puruneks. Ma küsisin ka seda, et nad jääksid haigeks," ütles naine Daily Telegraphile.

Larssoni raamatud ilmusid postuumselt, seega ei saanud ta kunagi päriselt teada oma raamatute edust. Tänaseks on neid müüdud rohkem kui 80 miljonit koopiat rohkem kui 30 erikeeles.

Gabrielssoni sõnul puudus Larssonil üleüldine kava, kuidas sündmused romaanis arenevad. Seni toodi neljanda raamatu ilmumise ettekäändeks just seda põhjendust, et Larsson olla kogu asja juba niikuinii valmis mõelnud.

Naine märkis veel, et uus variautor ei ole näinud Larssoni neljandat käsikirja ning alustas raamatu kirjutamist nullist.

„Nad ütlevad, et kangelased elavad igavasti. See on totaalne jama - kõik see praegune käib vaid raha nimel," ütleb Gabrielsson.