Tänane saade oli väljakutseks nii žüriile kui noortele klassikatähtedele. Eelmisel pühapäeval võtsid noored loosi ja said endale koostööpartneriks täiesti teise kunstivaldkonna esindaja - võhivõõra inimese või kollektiivi ning neil oli aega kõigest nädal, et koos üks etendus luua.

Koostööpartnerid olid järgmised:
Anni Ruugla - Piip ja Tuut
Jakob Teppo - tantsija Veronika Vallimäe
Katariina Maria Kits - Raul Keller
Elina Netšajeva - Sõrrosetod
Henri Zibo - kunstnik Anna Litvinova

Teise ülesandena tuli noortel helindada üks filmilõik. Esiteks tuli võistlejatel valida ette antud filmi katkenditest omale meelepärane ja siis pidid nad sellele valima sobiva meeleolu ja muusika.

Külalisžüriiliige Maarja Kangro: “Ilus on vaadata noori inimesi, kes teevad midagi pühendumuse ja entusiasmiga. Ja pole seejuures mitte lihtsalt entusiastid, vaid meisterlikkusele orienteeritud. Selle poolest on süvamuusika vald mind alati võlunud. Usun, et tänasest saatest tuleb kindlasti mõni tuleviku suur tegija. Aga saate valikrepertuaar võiks olla julgem ja moodsam, mitte alati nii populaarne.“

Telekonkurss „Klassikatähed 2014“ koosneb kokku kuuest televooru otsesaatest pühapäeviti kell 18.40 ETVs ja 26. märtsil Estonia kontserdisaalis toimunud kontserdivoorust. Konkursi lõpetab 16. aprillil Estonia kontserdisaalis toimuv finalistide galakontsert. Žürii püsiliikmed on pedagoog ja tšellist Mart Laas (ühtlasi eelmisel aastal võitnud Marcel Johannes Kitse õpetaja) ja Rein Rannap.

Veebilehelt klassikatähed.err.ee saab infot konkursi ja osalejate kohta, samuti registreeruda stuudiopublikuks; saate ajal saab sealt jälgida portaali MENU otseülekannet lava taga toimuvast.

Kätt sündmuste pulsil hoiab ka saate Facebooki leht: www.facebook.com/klassikatahed

Saatejuht on Marko Reikop. Formaadi autorid on Timo Steiner ja Helen Valkna. Otsesaate režissöör Ülle Õun, produtsent Helen Valkna.