Oma viimases mõrvaloos asus Poirot lahendama psühhopaadist sarimõrvari juhtumit, kes oli karistamatult võtnud juba viie inimese elu ning plaanis seda veel teha.

Osas sai ratastooli aheldatud Poirot taas kokku oma vana kamraadi kapten Hastingsiga (Hugh Fraser) ning episoodi tegevus viis vaataja tagasi paika, kus nad kahekesi lahendasid oma esimese mõrva.

Lugu ja terve sari lõpeb sellega, et Poirot tulistab mõrvarit pähe ning sooritab siis vana ja põdurana (Suchet võttis osa jaoks 13 kg alla) kaudse enesetapu, jättes võtmata ravimi, mida ta vajab oma südame töökorras hoidmiseks ja sureb seejärel infarkti.

Poirot jätab endast maha pika hüvastijätukirja, selgitades Hastingsile oma teguviisi. Tema viimasteks sõnadeks jäävad surivoodil: "Anna mulle andeks."

Eilse õhtu seisuga kehastas David Suchet kuulsat Belgia detektiivi kõikides lugudes, millesse karakteri loonud kirjanik Agatha Christie Poirot' kunagi kirjutanud oli. Kokku mängis Suchet Poirot'd 70 filmis.

Sarja viimase osa tegevustiku aluseks olnud raamat ilmus aastal 1975, vaid aasta enne Agatha Christie surma.

Sarja viimane osa filmiti aasta tagasi. Eile õhtul vaatas Suchet viimast "Hercule Poirot" osa kodus, koos abikaasaga. "Istume siin kahekesi klaasi veiniga ja lööme üksteisele toosti. öeldes "Ongi kõik!"" sõnas ta eile BBC-le.