Reedel saabus Katrin Lusti postkasti kiri Harju maakohtust, mis andis teada määrusest, et täna õhtul eetrisse jõudvas saates ei tohi näidata lõiku, mis käsiteb väidetava pedofiili Urmase juhtumit.

"Võtsin kohe ühendust TV3 advokaadi Ants Nõmperiga, kes oli samuti imestunud, et saade mis peaks olema esmaspäeval eetris, on kohtu poolt ära keelatud. Ei minu, TV3 ega advokaadi käest ei küsitud selgitusi ega soovitud saadet näha," kirjutas Lust.

Urmas on palganud enda juristiks Reimo Metsa, kes hakkas kohe nõudma kahjuhüvitisi. Täna hommikul õnnestus Nõmperil saavutada määruse tühistamine, kuna Mets ei olnud kaebuses välja toonud kõiki asjaolusid.

"Näiteks seda, et paar päeva pärast tema kodukülastust andis Urmas meile oma näoga vastulause ja intervjuu, milles on ta selgesti tuvastatav. Niiet õhtune saade oleks peaaegu ära keelatud ja pääsesime üle noatera," kirjutas Lust.

"Olen meeldivalt üllatunud, kui kiirelt Eesti Vabariigis teeb kohus otsuseid – reede pärastlõunal keelab ja esmaspäeva hommikul lubab eetrisse. Igaljuhul tasub täna õhtul teleri ette tulla, sest selle saate eetrisse mineku nimel on väga palju vaeva nähtud. Otsustage ise, kas saates kirjeldatud juhtumid ja isikud oli vaja tuua avalikkuse ette või mitte," lisas saatejuht.

Ellex Raidla vandeadvokaat Ants Nõmper kommenteeris olukorda järgnevalt: "Ma arvan, et tuleb teha suur kompliment Eesti kohtusüsteemile, kes suutis asja väga kiiresti ära lahendada. Keelates osa näitamist, oli kohus kuulanud ära ainult ühe poole ning nad ei näinud tervikpilti. Esitasime omalt poolt neile „Kuuuurija“ saate ja muud vajalikud dokumendid, mis näitasid, et asjad on teistsugused. Antud juhul lubati saade eetrisse ning saame hiljem vaielda, kas saade tekitas asjaosalistes kahju."

Täna õhtul jõuab eetrisse Katrin Lusti autorisaade „Kuuuurija“, kus saatejuht koos pedofiiliakuritegude ohvriga paljastab seksuaalkurjategijate võrgustiku. Kaamerasilma ette tõmmati pedofiiliakuritegude eest süüdimõistetud õiguskantsleri eksnõunik Jaanus Konsa kui ka mitte süüdimõistetud üldsusele tundmatu kooliõpetaja Urmas, kelle keldrikorrusel toimuvate saunapidudel käivad noored poisid.

“Kuuuurija“ poole pöördus 19-aastane noormees, kes rääkis õõvastavatest kogemustest, kus ta on langenud pedofiilide küüsi. Sealhulgas väitis noormees, et teda oli seksuaalselt ära kasutanud nii Jaanus Konsa kui ka põhikoolis töötav ajalooõpetaja Urmas. „Kuuuurija“ võttegrupp otsustas teha Eestis pretsedendi ning võtta üks pedofiil vahele otse kaamera ees. See aga ei meeldinud põhikooliõpetaja Urmasele.

"Kuuuurija" on eetris täna õhtul kell 20:00 TV3-s.