Stipendiumi algatajad soovivad ühiselt hoida suurmehe mälestust ning toetada noori filmitegijaid, kes on oma loomingus kasutanud Ida-Virumaad. Konkursi eesmärgiks on samuti innustada noori filmitegijaid avastama ja jäädvustama Ida-Virumaa mitmekesisust ning panustada maakonna positiivse kuvandi edasikandmisesse.

Stipendium antakse üle Kaljo Kiisa 86. sünniaastapäeva auks korraldataval pidulikul vastuvõtul 2013.a jaanuar alguses Jõhvi Kontserdimajas. Stipendiumile kandideerimise kord:

• kandideerima on oodatud kuni 40-aastased režissöörid, produtsendid, operaatorid, heliloojad, kunstnikud ja loomingulised meeskonnad;
• kandidaate saavad esitada nii juriidilised kui ka eraisikud;
• motivatsioonikiri ja stipendiumi kasutamise eesmärk;
• kandidaadi CV või loomingulise meeskonna ühine portfoolio koos Ida-Virumaal filmitud filmimaterjaliga (lubatud on nii mängu-, dokumentaal- kui ka reklaamfilmid, sealhulgas nii täispikad kui ka lühifilmid) palume saata 19. novembriks 2012 aadressil Kino Amadeus, Pargi 40, Jõhvi.

2011. aasta Noore Filmitegija stipendiumi laureaadiks sai noor režissöör Martti Helde koos loomingulise meeskonnaga filmide eest „Risttuules“ (Allfilm) ja „Külm on“. JKM ja Jõhvi vallavalitsuse eripreemia sai Kristiina Davidjants Eesti filmiajaloo talletamise eest filmiga „Nipernaadit otsimas“.
2010. aasta Noore Filmitegija stipendiumi laureaadiks sai Liis Nimik filmiga “Helene elukool”. Kultuurkapitali eripreemia sai produtsent Katrin Kissa. Tänavuse aasta žürii liikmete hulka kuuluvad Tiina Lokk, Ilmar Raag, Enn Säde, Raimo Jõerand.