Miks jättis Hannes Võrno teletöö, uuriti mehelt alustuseks? "Mul ei saanud teletööst kõrini, sai endast ekraanil kõrini." 200 õhtujutimist aastas 365st päevast, oli tema sõnul karm värk: "Kes end ise eesliks teeb, sellele laovad kõik teised ka kotid selga." Korteriostuga seoses kasvas koorem ja selle koorma alt viis ta minema kiirabi. "Võta juhe välja," sõnas talle kokkukukkumine, kuigi see ei pidurdanud päris kõike, aga õpetas ei-ütlema siiski.

"Mõtlesin vaid, et ma ei taha kuskile minna, kedagi näha, tahan olla kodus" kirjeldab Võrno, kuidas soovis kodus vaikuses vaid stressiküllasel perioodil olla ja sellest tekkisid arusaamatused perega. "Aga läksin ikka ja kiitsin oi kui tore pidu," sõnab ta, et kodurahu huvides tuli teha järeleandmisi, sest pere võttis keeldumisi isiklikult - ta ei taha meiega olla.

Andrus Vaarik sõnas aga, et tema on aastaid migreeniga, nagu pohmelligagi, etendusi andnud stressirikastel aegadel. "Kui noor olin, maandas stressi viin," tunnistas Vaarik, et reaalsusega kohanemiseks oli vaja n-ö pehmet maandumist. "Pohmellid on rängad, see ei tasu ära," teab mees aga tänaseks, et alkoholi mürgitusega kaasnev neuroos mõjub füüsisele ja vaimule. "Tekib sügav olemuslik teadmine oma surelikkusest," kirjeldab Vaarik, kuidas hävituslikule alkoholile ei ütlemisele aitas kaasa teatav alalhoiuinstinkt.

Andres Anvelt maadleb aga enda sõnul vahel pingelistel aegadel unetusega: "Ärkan nelja paiku üles ja hakkan päeva ette valmistama, siis leban, aga päeval olen väsinud, ei puhka välja."

Anvelti tabas aastaid tagasi töö kaotades suur stress, 180-kraadine elumuutus. "Ma sain üle, kui hakkasin raamatut kirjutama ja mu ellu tuli Kärt (Anvelt - toim.)"

"Töö kaotamine on hullem, kui suur tööstress, sest inimene peab tundma end vajalikuna," sõnas psühholoog Tiina Jõgeda, kelle sõnul võib ka kaaslase rööviv ja jäägitult enda kütkesse haarav töö armukadedust paarisuhtes tekitada. Ajakirjanik Kärt Anvelt tõdeski, et tema ei suuda end tööteemadest vahel välja lülitada ning sukeldub pärast tööpäeva taas arvutisse, mis abikaasa pahameelt kaasa toob.